Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ako EU uvede COVID putovnice, stvorit će podjele koje će nadživjeti virus

Realna je, stoga, opasnost da će se i ova globalna kriza prelomiti preko leđa slabijih. Siromašni bi mogli nastaviti siromašiti, sudi li se po tome kojim se sve državama, ili kontinentima, poklanjaju cjepiva da prežive, i gleda li se s koliko se egoizma vodi borba za autorska prava na cjepivo.

Komentari 57

KH
kriza-hr
17:46 16.05.2021.

Cijepio sam se radi sebe. Ako se netko ne zeli cijepiti, to je njegov izbor i mislim da nitko nema pravo ljudima koji se nisu cijepili oduzimati pravo kretanja i druge slobode.

VL
Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
17:34 16.05.2021.

Još jednom! Cijepljeni se boje necijepljenih, pa im nameću putovnice, zabrane i slične gluposti. Zapitajte se cijepljeni, koja je svrha vašega cjepiva ako strahujete i dalje i nosite maske!? Što vas brinu oni koji se nisu cijepili, vi ste sigurni, ili...!? Dajte uključite malo barem to zrno mozga, ali vama je lakše potrčati u tor i blejati.

VL
HA
Hanok
17:12 16.05.2021.

Savezne države Florida i Taxes ZABRANILI sve institucije (Škole, poslovni objekti, državne službe, itd) da traže tzv. Covid putovnice. EU je fašizam.

VL
WE
weAreCro
17:21 16.05.2021.

Pa samo eu je za iduću godinu kaparila 1.3 milijarde cjepiva. Imaju zadatak cjepiti sve sto dise i sigurno cw uvesti obavezu na bilo koji nacin. Ali zasto ne probaju sa žutom trakom na ruci, puno je jeftinije od putovnica...

VL
MA
max32
16:16 16.05.2021.

ovo je prvi put nakon hiitlera da se na ljudima izvode pokusi i da je sve legalno,a covid putovnice su smece i bit ce mrtvih zbog toga,mnogo vise nego od izmisljenog virusa i plandemije.

VL
DA
dadalina
17:59 16.05.2021.

Meneje strah cijepljenih

VL
GU
General_U
17:02 16.05.2021.

Teorija zavjere jeli kad smo govorili da će biti masovno cjepljenje i covid putovnice smijali ste se. Što imamo sad masovno cijrpljenje koje i me ide baš po planu ali s ovim covid putovnicsma i ostalim pritiscima i muçkama lomite ljude....

VL
Avatar Dokman
Dokman
17:58 16.05.2021.

Ovaj tekst je napisan u svrhu covid propagande koja se provodi već više od godinu i pol dana. Druže Galiću odavno si pročitana knjiga.

VL
DU
Deleted user
00:46 17.05.2021.

Koji su to sve humanisti,svi se cjepe samo zbog velike brige za druge,tako su Burilovic, Boras i njima slični na sve načine zeljeli da se sto prije i preko reda cjepe samo da zastite druge ,Suze mi krenu na oci od tolike njihove dobrote a ne ja, sebičnjak koji kao ceka da ga pozovu,svi koji su se cjepili preko reda i veza treba predloziti za najviša odlikovanja jer su sebe zrtvovali za dobrobit svih drugih građana.

VL
Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
16:21 16.05.2021.

Bioterorizam

VL
AF
AfganistanskiHrvat
16:29 16.05.2021.

Stiskajte, stiskajte, vratit će se "ilegalci". Počelo je sa slučajnima, Filipom i Brankom.

VL
FA
Fakin
20:21 16.05.2021.

Ima li policija ovlasti tražiti vas na uvid covid putovnicu i jeste li im dužni pokazati covid putovnicu prilikom konzumacije usluga u zatvorenom prostoru? Nema i ne morate, policiji ste dužni dati na uvid samo osobnu kartu ukoliko vas tražee da dokažete svoj identitet. Što učiniti ukoliko vas uznemiravaju covid redari traženjem covid putovnica prilikom konzumacija usluga u zatvorenom prostoru? Jednostavno odbijete dati ju na uvid jer sadrži osjetljivu zdravstvenu informaciju i ne nalazite se na graničnom prelazu te kažete da nemaju ovlasti za to što traže, da vas uznemiravaju te da vas ostave na miru i da se udalje od vas i da ne želite više komunicirati s njima. Što učiniti ukoliko vas policija traži covid putovnicu prilikom konzumacija usluga u zatvorenom prostoru? Jednostavno odbijete jer nisu nadležni za to. O svom zdravstvenom stanju razgovarate samo s liječnikom te da niste na graničnom prelazu. Što učiniti ako kažu da širite virus te da napustite prostor? Jednostavno odbijete, kažete da ste zdrava osoba, da vas ne vrijeđaju, etiketiraju, diskriminiraju i tražite neka vas smjesta odvedu na testiranje i neka dokažu da imate virus. Pravo dokaza je na njima kao kod odbijanja alkotesta. Iz prostora vas može udaljiti samo policija ili vlasnik radi pravno valjanog razloga.

VL
DU
Deleted user
18:50 16.05.2021.

kratkorocno(do jeseni),tzv. putovnica nema sanse.EU birokratski zmaj sa tisucu glava je vrlo trom,dok clanice usklade sve,ljeto ce proci.

VL
FA
Fakin
20:20 16.05.2021.

Tko vam pokuša uskratiti ulaz tražite neka dokažu da svi njihovi djelatnici imaju zeleni QRac. Također možete zvati policiju zbog narušavanja javnog reda i mira kako bi napravili prijavu zbog diskriminacije i evidentiranja izgreda. Zakon o suzbijanju diskriminacije postoji. Nema zakona kojim je određena diskriminacija radi očuvanja zdravlja a koji se spominje kao preduvjet u članku 9 što se ne smatra diskriminacijom. Vodič kroz Covid putovnicu. Za što je namijenjena? Isključivo za prelaske granica na razini EU. Gdje ste ju dužni pokazati? Na graničnom prelazu. Što ona sadrži? Informaciju o tome jeste li cijepljeni, preboljeli ili imate negativan/pozitivan test. Je li je to povjerljiva informacija o zdravstvenom stanju osobe? Da, bez obzira na anonimnost. Već zeleno ili crveno pokazuje neki info o vašem zdravstvenom stanju. Je li je pokušaj države implementirati pokazivanje covid putovnice za pristup uslugama diskriminirajući i ilegalan? Da. Još uvijek vrijedi Ustav i nema zakonske regulacije. Jeste li dužni pokazivati covid putovnicu osobama ukoliko ne prelazite granicu? Ne, jer ne postoje zakonska rješenja koja to reguliraju. Ima li covid redar ovlasti nad vama i morate li mu pokazati covid putovnicu prilikom konzumacije usluga u zatvorenom prostoru? Nema i ne morate jer nije liječnik i niste na graničnom prelazu i ne postoji zakonska podloga koja propisuje nadležnost tih redara civilne zaštite ili komunalnih službi nad provjerom vašeg zdravstvenog stanja.

VL
BE
berija
17:21 16.05.2021.

Mirko Galiću, imaš li ti autorsko pravo na ovaj članak? Zašto onda drugi ne bi imali autorska prava?

VL
FN
Fr@njo
16:20 16.05.2021.

citao sam drobljnje kamenja samo malcice, iz iskustva znam da nema smisla citati nimalo..ali, kako misli drug Galic, da oni koji negiraju coronu, sa kakvim perom da im se procacka po anusu..

VL
DU
Deleted user
18:54 16.05.2021.

segregacija nije rjesenje corona problema. jos manje je rjesenje problema protiviti se cijepljenju iz nekih imaginarnih razloga. cinjenica je da sto je vise cijepljenih ljudi,to je manje zarazenih. neki disidenti bjeze od te cinjenice kao vrag od tamjana.

VL
VI
vidividi
16:27 16.05.2021.

Konačno

VL
Avatar Ozujsko69
Ozujsko69
18:20 16.05.2021.

Ja kada čitam komentare ovih antivaksera , koje oni teorije i razmišljanja imaju ,sveznalice, ja sam sretan što ne živim u takvom društvu 🤮🤮🤮

VL
IV
ivanmerlin99
16:10 16.05.2021.

Da se cijepis 80 posto stanovništva, nitko ne bi pitao za zelenu putovnicu, ovako, besplatno cjepivo a izigravati frajer, pa ok onda imaš zabranu, slažem se s podjela a, jer ovdje nije u pitanju razlika u imovini nego razlika u razmišljanju, živjele zelene putovnice

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.