Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor iz Moskve

Nastavi li EU sa sankcijama, Rusija će proširiti popis hrane zabranjene za uvoz

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
18.06.2015.
u 11:22

Prvi potpredsjednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič rekao je da će Moskva produžiti zabranu uvoza hrane "ako se ne promijeni pozicija članica EU"

– Rusija najvjerojatnije neće uvesti nikakve dodatne mjere na postojeću zabranu uvoza hrane iz Europske unije kao odgovor na sankcije zapadnih država, no taj popis mogla bi proširiti još nekim namirnicama – kazao je ruski ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev, piše Sputnik News.

– Mislim da jednostavno moramo održavati status quo, odnosno embargo na uvoz hrane uveden kao odgovor na sankcije iz prošle godine. Ako se sankcije nastave, tada će se nastaviti i zabrana uvoza hrane. To je simetrična mjera, a popis se može proširiti – rekao je Uljukajev.

Prethodno je prvi potpredsjednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič rekao da će Moskva produžiti zabranu uvoza hrane "ako se ne promijeni pozicija članica EU". Zapadne države uvele su sankcije nakon što je Rusija, na čijem čelu je Vladimir Putin, pripojila Krim, a nastavljaju ih kao pritisak zbog ruskog podržavanja separatista u Ukrajini.

>>Rusija i Kina došle do tajnih Snowdenovih dokumenata o zapadnim špijunima

>>'Rusija će nuklearnom arsenalu dodati više od 40 novih interkontinentalnih balističkih projektila'

Foto: Promo foto National Geographic

Komentara 87

DU
dubravko.ugor
14:54 18.06.2015.

Pa šta je ovo ? Zar Rusi nisu trebali već skapavati od gladi zbog sankcija ?

PL
plotto
12:03 18.06.2015.

Putin je racionalan i mudar državnik.Ništa ne radi ishitreno .Dao je EU marionetama vremena da se urazume.No nisu shvatili lekciju na lakši način pa će morati na teži.Upravo kako je prije desetak dana morao shvatiti njemački parlamentarac Karl-Georg Wellmanna iz vanjskopolitičkog odbora Bundestaga i predsjednik njemačko-ukrajinske grupe koji je putovao u Rusiju po zadatku judeomasonske centrale da kordinira rad nevladinih udruga.Nakon slijetanja,njemu je rečeno da mu je zabranjen ulazak u Rusiju na 4 godine te mu je naređeno da uhvati prvi sljedeći let za Njemačku.Noć proveo u tranzitnoj zoni zračne luke.

PL
plotto
12:06 18.06.2015.

Rusi su premostili uvoz hrane iz EU sa proizvođaćima iz Azije i Južne Amerike. EU je trajno izgubila svoje pozicije na ruskom tržištu,a sve za ljubav cionista i NWO.Neka sada traže ciobankstere da ih obeštete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije