Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Akcijom upozoravaju na oprez na pružnim prijelazima

vlak, pruga, policija, željeznički prijelaz portal (1)
Zarko Basic/PIXSELL
07.06.2013.
u 08:28

Djelatnici HŽ-a i policije su vozačima i pješacima dijelili promidžbeni materijal i sitne darove , a u osnovnim školama A.G.Matoša u Tovarniku i Vladimira Nazora u Vinkovcima održali radionice.

HŽ Infrastruktura i PU vukovarsko-srijemska proveli su na željezničko-cestovnom prijelazu u vinkovačkom naselju Slavija, akciju \"Vlak je uvijek brži\" kojom žele djelovati preventivno i sve sudionike u prometu upozoriti na opasnosti koje vrebaju pri neopreznom prelasku preko pružnih prijelaza. Akcija se provodi već 13 godina. Djelatnici HŽ-a i policije su vozačima i pješacima dijelili promidžbeni materijal i sitne darove , a u osnovnim školama A.G.Matoša u Tovarniku i Vladimira Nazora u Vinkovcima održali radionice.

- U cijeloj Hrvatskoj u mreži HŽ-a je 1 514 pružnih prijelaza, a u našoj županiji ih je 89 i 65 posto ih je osigurano prometnim znakovima \"Andrijin križ\" i \"Stop\" dok je preostalih 35 posto osigurano svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima ili branicima. U Vukovarsko-srijemskoj županiji su lani bile četiri nesreće u kojima je jedna osoba zadobila teže ozljede, a u naletima vozila slomljeno je 14 branika i polubranika.

Primjerice, na ovom prijelazu, u Slaviji, 2001. zabilježeno je 18 lomova polubranika. U cijeloj Hrvatskoj se dogodilo 45 nesreća na pružnim prijelazima u kojima je osam osoba poginulo, a 15 teško ozlijeđeno i polomljeno je 534 branika i polubranika - kaže Tomislav Majstorović, šef kolodvora Vinkovci dodajući kako prema postojećoj signalizaciji, vlak uvijek ima prednost prelaska pa se može govoriti samo da je vozilo podletjelo pod vlak ili naletjelo na vlak, a nikako obratno.

U ovoj godini na području nadležnosti PP Vinkovci gdje je 28 pružnih prijelaza, dogodilo se 9 prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije