Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Akcija 'Titanic': Dva načelnika optužena za mito

29.04.2009.
u 16:38

Policijski službenici Koprivničko-križevačke županije u suradnji s USKOK-om dovršili su kriminalističku obradu nad 12 hrvatskih državljana u akciji "Titanic" za djela primanja i davanja mita zbog izdavanja dozvola za brodice.

Načelnik odjela kriminalističke policije Koprivničko-križevačke županije Ivan Bračko te glasnogovornik koprivničke policije Dražen Lajek izvijestili su kako se osnovano sumnja da su dvojica osumnjičenika s područja Zagreba ('59. i '79. godište), inače načelnici dvaju odjela Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te članovi ispitnog povjerenstva za voditelja brodica kategorije A i B.

Između zainteresiranih osoba i povjerenstva posredovao je jedan osumnjičenik ('64. godište) iz Koprivnice koji je pronalazio kandidate. Inače, dozvola stoji 420 kuna za B kategoriju, a oni su naplaćivali između 1600 i 2000 kuna. Dio novca zadržali bi za sebe, dio dali članovima ispitnog povjerenstva. Osobe koje su plaćale dozvolu bi dobivale bez izlaska na ispit.

Nezakonite dozvole ishodilo je pet osumnjičenika s područja Međimurske županije, dva s područja Zagreba i jedan s područja Koprivničko-križevačke županije.

Izvršene su pretrage poslovnih prostora, obiteljskih kuća osumnjičenika i zbog osnovne sumnje u izvršenje kaznenog djela primanja i davanja mita i pomaganje u njihovu izvršenju dva osumnjičenika uz kaznenu prijavu danas su dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok će protiv 10 osumnjičenika biti podnesena kaznena prijava redovnim putem.

Rečeno je kako akcija nije povezana s nedavnom akcijom "Stop". Prema trenutačnim saznanjima, akcija "Titanic" se nastavlja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije