Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša sreća za vlasnike

Akcija Srećko: U Dalmaciji zaplijenili 93 automata za igre na sreću

Automati za igre na sreću
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/3
09.02.2014.
u 11:20

Policajci su na području pet gradova iz 25 lokala oduzeli 93 uređaja za igre na sreću, koje su vlasnici i odgovorni iz tvrtki za takve uređaje postavili bez odobrenja ministarstva financija. Državni je proračun zbog toga bio oštećen za 930.000 kuna

U 25 ugostiteljskih objekata na području Trogira, Kaštela, Omiša, Makarske i Imotskog policija je u dva mjeseca oduzela 93 automata za igre na sreću. Akcija naziva Srećko, koju su provele policijske postaje Trogir, Kaštela, Makarska i Imotski, u suradnji sa službenicima Odjela općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske provedena je radi suzbijanja priređivanja igara na takvim uređajima, objašnjavaju iz splitske policije.

- Nad vlasnicima ugostiteljskih objekata i odgovornim osobama iz tvrtki koje imaju zabavne uređaje provedeno je kriminalističko istraživanje, iz kojega proizlazi osnovana sumnja da su oni postavili automate za igre u lokalima, javno održavali igranje bez odobrenja ministarstva financija - ističe se u priopćenju.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Vlasnici lokala i drugi odgovorni kazneno su prijavljeni, a iz policije navode da je državni proračun na ova 93 zaplijenjena aparata oštećen za najmanje 930 tisuća kuna. Naime, prema Zakonu o igrama na sreću određeno je da se za svaki automat za igre plaća godišnja naknada od 10 tisuća kuna, što s ovima nije bio slučaj.

Ovaj Srećko nastavak je akcije iz lipnja prošle godine, kad je na području Sinja zaplijenjeno 46 automata iz 15 ugostiteljskih objekata.

>>Policija oduzela 46 ilegalnih automata za igre na sreću

Komentara 1

ME
merdevina
07:28 10.02.2014.

Gdje se "ministarstvo financija" umiješa tu više nema ni igre ni sreće. Kako to da se k pdv-u na automat u opatiji, zagrebu i slavonskom selu plaća ista godišnja "pristojba"? To je izgleda izumio neko "malo jače inteligentan" i si s očito "izraženim interesima". U toj "igri" je izgleda "ministarstvo financija" jedino koje uvijek ima "sreću".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije