Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS NA NADVOŽNJAKU

Akcija se pretvorila u fijasko: Klopka propala jer je poduzetnik sam išao u obračun s Lučićem

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/RTL
1/10
14.01.2020.
u 21:28

Policajci poduzetniku javili da odustaju od akcije jer ne mogu prijeći granice PU zagrebačke

Leon Lučić (48), bivši policajac i glumac u RTL-ovoj seriji Krim tim 2 protekla četiri dana nalazi se u induciranoj komi jer je od jednog zaprešićkog poduzetnika pokušao iznuditi sto tisuća eura prijeteći mu da će ga uvaliti u probleme zbog poslovanja s nekim osobama koje su u Hrvatskoj utajile porez. U komi je završio nakon što su ga taj poduzetnik i MMA borac Marko Š. 10. siječnja petnaestak minuta prije podneva pretukli na jednom nadvožnjaku u Draganiću u blizini autoceste Zagreb – Karlovac.

Četvrta osoba pobjegla

Međutim, u tom okršaju Marko Š. je također zadobio teške tjelesne ozljede, odnosno Leon Lučić mu je, udarajući ga drškom pištolja, slomio ključnu kost. U cijeloj priči sudjelovala je i četvrta osoba koja se na mjesto događaja dovezla zajedno s Lučićem, ali za sada nije poznato o kome je riječ jer je taj sudionik nemilog događaja “podvio rep” i pobjegao kada je vidio da su Marko Š. i zaprešićki poduzetnik koji je, prema pisanjima nekih medija, i sam dugi niz godina trenirao borilačke sportove, uspjeli svladati Lučića i počeli ga cipelariti. Ukratko, rezime cijelog događaja izgleda ovako – jedna osoba se nalazi u komi od batina koje je dobila, druga je teško, a treća lakše ozlijeđena, dok je četvrti sudionik u bijegu. A, kako su u PU zagrebačkoj pojasnili u utorak, sve je to tako završilo jer Marko Š. i poduzetnik koji je i prijavio da ga zvijezda Krim Tima 2 pokušava iznuditi nisu slušali upute policije koja je Lučiću pripremala klopku, nego su se u akciju upustili na svoju ruku.

– Pokušaj iznude je 7. siječnja prijavljen u policijskoj postaji Zaprešić. Nakon toga smo krenuli u pripremanje klopke, koja je na kraju propala jer je žrtva kaznenog djela iznude iz nekog razloga u ključnom trenutku prestala surađivati s nama i sama krenula u realizaciju te klopke – pojasnio je voditelj službe organiziranog kriminaliteta Boris Novak. Konkretno, Lučić i žrtva su ranije dogovorili vrijeme i mjesto na kojem će se naći kako bi izvršili primopredaju novca, a bio je to upravo nadvožnjak u Draganiću. 

– Moraš mi samo reći kojim autom dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… razumiješ. Nemaš brige. Bio bih ja veliki kreten. Budi spreman doći gdje ti se kaže - čuje se na snimci koju je objavio RTL kako Lučić i poduzetnik dogovaraju primopredaju novca.

Akcija se pretvorila u fijasko

Iste snimke imala je i još uvijek ima i policija, koja je popisala, fotografirala i označila novčanice te s poduzetnikom krenula prema Lučkom, gdje je na autocesti trebala biti odrađena primopredaja. Međutim, u jednom trenutku su policajci poduzetniku javili da ipak odustaju od akcije jer bi morali prijeći granice PU zagrebačke te su mu rekli da otkaže dogovor s Lučićem, ali on ih nije poslušao, nakon čega je došlo do cijelog kaosa na nadvožnjaku koji je akciju koja je trebala biti relativno jednostavna pretvorio u fijasko.

– Sve pripreme odrađene su u skladu sa strukom, jer cilj je da se sve realizira tako da žrtva bude sigurna, da se pripreme dokazni materijali i da se uhiti potencijalni počinitelj – kazala je glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Ključne riječi

Komentara 31

AD
Adeze
21:37 14.01.2020.

Sve se odgađa jer policija mora prijeci granicu svoje nadleznosti koja se, valjda, nalazi na poljskom putu između luckog i stupnika haha, koja parodija je ova nasa policija, strava.

OL
oLo
21:38 14.01.2020.

Kakve su ovo fore, da policija nije smijela preći granicu PU zagrebačke??????? HAHAHAA....

DT
dturina
21:56 14.01.2020.

Koliko vidim, građani su daleko efikasniji od policije u rješavanju mafijaša. Čovjek bi rekao da policija služi tome da pazi da mafijaši ne dobiju batine i da mogu s njom podijeliti ulov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije