Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Klopka se pripremala, ali policija nije sudjelovala u događaju'

Glasnogovornica zagrebačke policije je istaknula da je policija u pripremi koordinirano radila s osobom koja je bila potencijalna žrtva.
14. siječnja 2020. u 17:02 50 komentara 14687 prikaza
Konferencija za medije PU Zagrebačke u vezi Leona Lučića
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Zagrebačka policija je pripremala klopku, ali nije sudjelovala u realizaciji iznude jer je oštećena osoba samoinicijativno krenula u nju, izvijestila je u utorak u povodu tučnjave u Draganiću u kojoj je navodni iznuđivač, bivši policijski inspektor i glumac serije KT2, Leon Lučić zadobio ozljede opasne za život.

Leon Lučić POSLJEDICA TUČNJAVE Zvijezda 'Krim tima 2' u stanju opasnom po život, policija iznosi detalje

''Riječ je o dva kriminalistička istraživanja u kojima se isprepliće više osoba. Prva kriminalistička obrada nije realizirana po uputama policajaca i samim time je dovela do počinjenja drugog kaznenog djela koje je sada predmet drugog kriminalističkog istraživanja. Važno je istaknuti da osoba pri samoinicijativnoj realizaciji iznude kod sebe nije imala novac, a koji je bio pripremljen kao dokaz'', kazala je na izvanrednoj konferenciji za novinare voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marija Goatti.

Glasnogovornica zagrebačke policije je istaknula da je policija u pripremi koordinirano radila s osobom koja je bila potencijalna žrtva. ''Cilj je da se sve realizira tako da žrtva bude sigurna, da se pripreme dokazni materijali i da se uhiti potencijalni počinitelj'', dodala je Goatti.

Pomoćnik načelnika krim policije Policijske postaje Zaprešić Ivo Pelivan potvrdio je da je zaprešićkoj policijskoj postaji 7. siječnja prijavljeno kazneno djelo iznude, dodajući kako ne može reći detalje zbog tajnosti izvida. ''Klopka se pripremala, ali policija nije sudjelovala u događaju. Oštećena osoba je potpisala izjavu o tajnosti, a jedna osoba je na liječenju, dok zbog tajnosti istrage ne možemo više reći'', rekao je.

Leon Lučić NAKON TUČNJAVE Zvijezda 'Krim tima 2' pokušao iznuditi 100.000 eura? Završio u induciranoj komi

Na upit je li policajac iz zaprešićke policijske postaje nekoliko minuta nakon 9 sati primio e-mail sa zvučnom snimkom gdje se dogovara lokacija pripopredaje novca, Pelivan je ponovio da je kriminalističko istraživanje tajno.

''Dalje će se u istraživanju PU karlovačke utvrditi jesu li neke osobe prilikom počinjenja navedenog događaja počinile još neka kaznena djela. Moramo biti svjesni da je oštećeni potpisao izjavu o tajnosti izvida i dalje ostaje istraživanje na PU karlovačkoj", zaključio je Pelivan.

Boris Novak iz Sektora kriminalističke policije i voditelj službe organiziranog kriminaliteta PUZ-a dodao je da su izvide za drugom osobom koja je bila u društvu s Lučićem u nadležnosti PU karlovačke. Novak je nadodao da je Služba organiziranog kriminaliteta dobila informaciju da zaprešićka policija provodi kriminalističko istraživanje kaznenog djela iznude i da je pripremu obavila zaprešićka policija koja je od oštećenog uzela određenu svotu novaca koji se obilježi kako bi taj novac kasnije poslužio kao dokaz u kaznenom postupku.

Novak je nadodao i da je zaprešićka policija o svemu obavijestila nadležno općinsko državno odvjetništvo.

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • IvekIvek:

    Znači policija je znala da ga glumac ucjenjuje i što je poduzela?

  • oLo:

    Jel netko povjerovao u to da policija nije bila umiješana u iznudu novca????!!!!

  • Deleted user:

    Meni tu pod milim bogom niš nije jasno. Tko je oštečenik (dal ovaj u bolnici ili ovaj što je trebao dat lovu) tko je diktirao primopredaju (iznuditelj, policija, ili poduzetnik), tko za koga radi, tko je u bijegu......?. Kad bolje ... prikaži još!e razmislim nije me ni briga. Danas mi je baš bio dobar radni dan.