Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani šutke trpe

Akcija mladih: Zašto Vlada ne uvede 'porez na budale'?

Vlada
Patrik Macek/PIXSELL
07.12.2012.
u 08:21

"Na Markovu trgu otvaraju sezonu skijanja – a građani šutke sve trpe. E, pa spremni smo i za porez na budale", poručuju iz Akcije mladih

Zašto jednostavno Vlada ne uvede novi porez koji bi se zvao "porez na budale", zaključuju u Akciji mladih i to nakon, objašnjavaju, Linićevog neuspjelog koketiranja s porezom na nekretnine, povećavanja PDV-a na 25 posto, ukidanja nultih stopa PDV-a, provođenja fiskalizacije bez adekvatne pripreme te najave još jednog nameta – novi oblik TV pristojbe.

U priopćenju kojeg potpisuje Mario Alempijević, predsjednik Akcije mladih stoji kako bi visina "poreza na budale" ovisila o trenutnim potrebama vladajuće garniture.

"Mladi se okupljaju u grupe radi iseljavanja"

"Porez bi imao vrlo široku bazu, a mogao bi se nametnuti svakom tko se protiv njega dovoljno oštro ne pobuni, a i tada – budimo realni – obzirom da se radi o Hrvatskoj, moglo bi se vrlo lako obračunati s tom šačicom buntovnika, kako ih je bivši ministar unutarnjih poslova volio nazivati, Indijancima. Jedno vrijeme je Hrvatska bila br. 1 u svijetu po nečemu, i to po visini poreznog opterećenja - za vrijeme famoznog harača, a sada je nažalost tek za dlaku ispod tog dostignuća. Uvođenjem 'poreza na budale' Vlada bi ponovno mogla vratiti Hrvatsku na fiskalnu kartu svijeta, jer bi napokon nazvali stvari svojim imenom.U razvikanom Planu 21 prije samo godinu dana sadašnji vlastodršci su se šepurili kako su sigurnost, solidarnost, ravnopravnost, pravednost i napredak svih hrvatskih građana temeljni ciljevi i načela na kojima koalicija gradi svoju politiku. Pitanje je gdje se tu nalazi oporezivanje svega mogućeg do krajnjih granica bez ikakve koordinacije i pripreme. Nakon godinu dana, nezaposlenost se približava magičnoj brojci od 400.000. Rasprodaje se sve što se može prodati i za to se upotrebljavaju zanimljivi nazivi poput 'monetizacije' (pretvaranje imovine u gotov novac – nije li to prodaja?).

Poduzetnička klima je takva se nitko zapravo ni ne želi početi baviti s nečim jer je osuđen na propast. Nestabilnim i promjenjivim prije svega fiskalnim, a i drugim propisima odbijaju se strani investitori. Mladi se okupljaju u grupe radi iseljavanja. Na Markovom trgu otvaraju sezonu skijanja – a građani šutke sve trpe. E, pa spremni smo i za porez na budale", poručuju iz Akcije mladih.

>>Linićevi zakoni ugrožavaju od 20 do 30 tisuća radnih mjesta

Komentara 77

OB
-obrisani-
08:45 07.12.2012.

A di vam je onaj mulac Pernar koji je protestirao protiv Jacinog vremenski ogranicenog poreza ? Sto sad neide svaki dan premijeru pod prozor koji smislja nove namete iz dana u dan. Mozda da vladi uvedemo nesto poput nove poreznene tv pretplate ( nemas tv - placaj pretplatu ) za vladu bi vrijedilo nemas mozga - plati i na to !

Avatar drug tito
drug tito
08:48 07.12.2012.

Zašto jednostavno Vlada ne uvede novi porez koji bi se zvao porez na budale? Zato jer bi u tom slučaju članovi Vlada plaćali najveći prez :)))

Avatar abakus
abakus
08:45 07.12.2012.

Kad su bili izbori u hdz-u za predsjednika stranke o tome se u svim medijima naveliko pisalo i govorilo. "Nije ni čudno", rekao je jedan komentator: "Pa bira se budući premijer države, onaj koji će na vlast doći kad isteknu 4 godine sdp-a na vlasti." Već tada je ljudima bilo jasno da ovo društvo neće ništa napraviti i da će na idućim izborima pasti. Samo, tko nam onda preostaje? Vraćamo se hdz-u? Nemuštom Karamarku koji izgleda, ponaša se i govori kao da je kao mali tvrdo pao na glavu i nikad se nije oporavio od toga...? Lako je kritizirati ove lijene nespsosobnjakoviće nekadašnje zlatne soc.-kom. mladeži. Ali koga izbrati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije