Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele se povući

Ahmadinejad: Ne gradimo nuklearno oružje, gradimo pravdu

iran
REUTERS
09.11.2011.
u 11:51

Iranski predsjednik smatra da nema smisla razvijati nuklearno oružje u svijetu preplavljenom atomskim naoružanjem.

Iran se neće "niti jednu jotu" povući iz razvoja nuklearnog programa, a svijet je zaveden tvrdnjama da razvijamo nuklearno oružje, prva je reakcija iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada na izvješća da su na pragu sastavljanja atomske bombe.

Ahmadinejad je također oštro kritizirao Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) tvrdeći kako je njezin kredibilitet poljuljan činjenicom da je stala na stranu "apsurdnih optužbi" SAD-a.

– Ova se nacija neće povući s puta kojim ide – kazao je iranski predsjednik pred tisućama ljudi u Shahr-e-Kordu – javlja AP te dodao da mu nije jasno zašto si tako prestižna međunarodna agencija uništava ugled zauzimajući strane.

Prema izvješću IAEA-e iranski nuklearni program ima civilne, ali i vojne ciljeve "specifične za nuklearno oružje". Na 13 stranica dodatka izvješću piše da Iran nastavlja s testiranjima eksploziva i razvojem detonatora potrebnih za aktiviranje nuklearnog naboja, ali i s računalnim modeliranjem jezgre atomske bombe. Navodi se i da se završavaju pripremni radovi za testiranje iranskog nuklearnog oružja te razvoj bojeve glave s nuklearnim nabojem spremne za iranske projektile srednjeg dometa Shahab 3 .

>>Izrael posjeduje moćnije rakete, ali Iran ima Hezbollah i Hamas

Ahmadinejad je naglasio da nema smisla razvijati nuklearno oružje u svijetu preplavljenom atomskim naoružanjem.

– Iran je mudra nacija. Nećemo sastavljati bombe protiv 20.000 nuklearnih bombi koje vi posjedujete – poručio je Zapadu te dodao: 

– Mi gradimo nešto na što vi nemate odgovor, gradimo etiku, dostojanstvo, jednoboštvo i pravdu.

Komentara 529

OB
-obrisani-
15:36 09.11.2011.

ali ne za CKG

OB
-obrisani-
16:23 09.11.2011.

ne, ne trazi se veci broj djelatnika

OB
-obrisani-
03:03 10.11.2011.

da nastavim sa kršćanskim zločinima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije