Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramljak okuplja tim
Povratak na članak

Agrokoru bypass od 150 milijuna eura, dobavljači neće plaćati dug

U vjerovničkom vijeću uime dobavljača M. Vidaković i M. Brlošić, bankari M. Živaljić i M. Henjak te predstavnici PIK obveznica

Komentari 24

NE
nemanatrag
07:56 11.04.2017.

Eto socijalizma za bogate...država spašava tajkune, a ovrhe šalje sirotinji za 5 kn duga!

VL
KA
kalinovac
08:14 11.04.2017.

Baš me zanima koliko miliona eura će koštati mnogi timovi koje Plenki slaže.Čujem da se petlja i Škegro pa će nešto milijuna metnuti pod kaput kao onu flašu pića kada je Tuđmanu ukral

VL
Avatar R & I
R & I
08:17 11.04.2017.

Ivica Todoric uziva u pokradenom i poklonjenom carstvu a gradjani placaju racune. Nije li lakse otici u bankrot i poceti iz pocetka nego ovu agoniju nastaviti a svi znamo i svi smo svjesni kakav se rasplet i kraj ocekuje..... "Pokusali smo sve ali nije islo kako smo zamislili.."... Vec vidjen scenarij... Ovdje se spasavaju Familija Todoric i banke da ne bi morali prodavati svoje vlasnistvo a Hrvatski gradjani ce na kraju cjeli bankrot platiti.

VL
DO
doktorica
08:22 11.04.2017.

p.s. nije dovoljno reći evo vam predajem Agrokor pa vi radite šta znate i onda otići sa novcem kojega drži u vanjskim bankama,i još se hvaliti kako je ponosan.Na šta,na dugove!Neka vrati sve!!!

VL
Avatar comparator
comparator
08:32 11.04.2017.

Stvari stoje ovako : Todorić se je prekomjerno zadužio pa je nakon toga dogovorio dobavljače da se zaduže isto tako i kad je i tome došao kraj onda je natjerao banke na izdavanje mjenica kako bi natjerao državu na intervencijuju . I nije tu kraj jer i država ima prste u zaduživanju i preko Todorića opstaje u sistemu koji od Evropske Unije crpi novac za razne sanacije i aplikacije.

VL
DO
doktorica
08:19 11.04.2017.

Ponajprije treba slijedit trag novca!Gdje je novac,ako Todorić nije isplaćivao dobavljače a prodajom njihovih proizvoda zaradio?A to je radio godinama,znači ogroman novac negdje postoji.

VL
DO
domljani
07:55 11.04.2017.

kredit na kredit i prodavanje magle iz hdz radionice

VL
Avatar comparator
comparator
08:24 11.04.2017.

Ovo je kriminal na treću potenciju jer se je i država uključila u manipulaciju novcem poreznih obveznika to jest nas građana . Vlada ovim uplitanjem komplicira ali i spašava Agrokor koji dug direktno prebacuje ma državu ,a Todorića ostavlja na na "životu " kao vlasnika samo što se to još ne vidi jer državni povjerenik ima samo djelomična prava od kojih je vidljivo jedino upumpavanje novca u Agrokor uz blagoslov vlade.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
08:39 11.04.2017.

Cilj ovog nazovimo ga "strucnjaka" je da sakrije HDZ malverzacije u Agrokoru o dugovanjima poreza drzavi i raznorazne malverzacije finansijama a onda da se izvuce sto vise novca da se pokriju sponzori i prijatelji zlovinacke. Sve to bi trebalo uraditi u 15 mjeseci prije totalnog sloma i bankrota.

VL
AN
anticenzura
08:40 11.04.2017.

' Banke koje će odobriti kredit su najveći vjerovnici Agrokora, koje su i nedavno bile potpisnice nikad aktiviranog standstill aranžman, dok su ulagači u obveznicu pretežito strani fondovi iz Amerike, Kanade.'' - Ja od prvog dana govorim da ce nas zlocinacka prodati kolonizatorima preko bare i izbrisati sa geografske karte. Ovo se planski radi. Sada ce im Amerikanci i Kanada pumpati kapital u Agrokor, tako kada kompanija ode u stecaj, sto ce oni namjerno isprovocirati, citava prehrambena industrija i nasa zemlja, ce zavrsiti u njihovim rukama. Tko ti otme zemlju i hranu, oteo ti je tvoj identitet i kulturu tvoga naroda. Zlocinacka brise Hrvate sa geografske karte, samo da znate ljudi. Americke i Kanadske banke su vam vecinom u vlasnistvu Arapa, sve seici imaju dionice u njihovim bancetinama i Zidovi, sto znaci da ce oni postati vlasnici nase zemlje, ako poguraju Agrokor u stecaj. A to ce sigurno uraditi, ne znate vi njih kako su perfidni kada je krupna lova u pitanju. To im treba strogo zabraniti, postati cemo gosti u vlastitoj kuci ovaj put, ali u pravom smislu rijeci.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
08:41 11.04.2017.

baš budem danas odšetao do banke,da im kažem da mi treba bypass od 15000 eura,da vidim reakciju...

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:59 11.04.2017.

Treba uz Boga i domoljublje ustvrditi da imamo Hrvatsku a njeni strani vlasnici če pokraj naše zavičajske thompsonove pjesme i naših tradicionalnih balkanskih mitova odrediti kako čemo u njoj živjeti, koliko čemo gladovati i koliko besposlenih, jadnih i nesretnih čemo imati.

VL
ST
stefj
08:56 11.04.2017.

Dobilo se vrijeme i novac da se ne uruši sve i ne povuče cijelu privredu sa sobom. No daleko da je gotovo... Ovo je zapravo prinudna uprava koja je dobila vrijeme da pripremi bankrot i rasprodaju. Sumnjam da će banke čekati 10-15 godina bez kamata da izvuku svoje novce... Restrukturiranje će pomoći, ali će teško sve proći brz bankrota pojedinih dijelova i pitanje je koliko će u konačnici izgubiti dobavljači. Kontrolirani bankrot, ovo bi bilo to.

VL
Avatar comparator
comparator
08:39 11.04.2017.

Postoji još dvije pa čak i tri sprege Agrokora i države . Jedna je ta što je Agrokor okosnica privrede ,druga što Agrokor ima prste u vlasti . Treću ne bih spominjao da me ne izbrišu.

VL
ZB
zbuniceva
10:07 11.04.2017.

Pitanje svih pitanja je ko bude na kraju balade popušio 4 do 5 milijardi Eura Todorićevih dugova. Kad zbrojimo Jamnicu i još par vrijednih firmi s izvoznim potencijalom nema preko 1.5 milijarde E a dugovi za koje znamo su ligee 5 do 7 milijardi Eura. Dobre financijaše je zaposlio Todorić sigurno najbolje u Hrvatskoj od Marića do Rohatinskog i ekipe jer nije ovo bilo lako izvesti a da te ne prokuže lukavi vjerovnici kao kaj jesu sve velike banke. Sad je Piramida sreće došla do svog logičnog kraja i eto nam znanih priča i ishoda desetgodišnjih sudjenja ekipama iz štedno kreditnim zadrugama, činčila, nojeva i sličnih piramidnih igrica samo ovaj put na veliko. Akteri unutar i oko Agrokora su svi povezani partijsko rodijačko poslovnim vezama i jasno je ko dan da bude ceh na kraju platila lijepa naša domoljubna Hrvatska kasa i budžet na dug.

VL
DU
Deleted user
08:06 11.04.2017.

Nista novo,,,pa ovako i drzavu vode.........Kredit na kredit.......Vec Todoricu podmiri dugove i onda kreni iz pocetka a drzava se ne treba mjesat u poslove privatnika........Svima je trziste otvoreno pa ako uspijes ako ne kljuc u bravu i to je to............

VL
SD
sve_dalje_od_HR
07:57 11.04.2017.

Što se ovi nabacuju milijunima €! Ili ipak rade ražanj a zec tko zna u kojoj šumi ;-)

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
07:51 11.04.2017.

Ramljak okuplja tim bojovnika koji su se prijavili za proboj na bačvicama.

VL
GO
golub
07:26 11.04.2017.

Najbolji izbor tima u HR su žene tako je bilo do sada i ostaje, koliko ima troše a ako ima i kred. karticu svi problemi su riješeni.

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:53 11.04.2017.

Ja sam protiv da se dobavljačima plate dugovi jer ako njima damo što će nama ostati ?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.