Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Agrokor je hrvatski General Motors, ne smije pasti

Urušavanje Agrokora izazvalo bi daleko veće posljedice od jednokratne cijene pomoći

Komentari 26

RI
rimac444
20:31 15.03.2017.

Vlada se treba hitno uključiti u rasplet krize u Agrokoru. Svu privatnu imovinu obitelji Todorić i uprave treba blokirati kao garanciju za plaćanje dugova i ograničiti luksuznu potrošnju. Budući da je korizma staviti ih na kruh i vodu

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:05 15.03.2017.

Agrokor je privatna tvrtka kapitaliste Ivice Todorica, i nema mu sada socijalizma da ga narod spasava. Kako narodu koji su se zaduzili u Svicarcima ovrha I gubitak stana, tako I Todoricu I njegovom Agrokoru, stecaj i ovrha. Kako su duznici u Svicarcima trebali paziti pod kojim se uvjetima zaduzuju tako je I Todoric po istom principu trebao paziti kako se zaduzuje. Stecaj.

VL
SI
siskic
22:22 15.03.2017.

agrokor je hrvatska krava muzara...ali za osobne interese obitelji todorić.. tajkun je došao do najboljih hrvatskih tvornica u eri pretvorbe početkom devedesetih uz potporu politike....dobivali puste poticaje...sve blagodati države i safa da ga spašavaju porezni obveznici koji jedva preživljavaju. ko će njih spašavati ? okante se prodavanja magle puku hrvatske, dosta mu i njegove muke. neka propadne ako je za propasti. čuj spašavati...di su pare...to pitajte todorića?

VL
JO
jozomali
21:55 15.03.2017.

Sa mo pro šle go di ne 200miljona kuna je do bio To do ri ć (ne po vra tno-po klon)....i tako svake go di ne....a to su naši no vci...a j ti pro baj ne pla tit do pri no se jeda n mjesec

VL
BL
Blomberg
19:57 15.03.2017.

Zasto se cekalo da taj dug toliko naraste, to sve izgleda bilo je namjerno.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:30 15.03.2017.

Vidjela žaba kako se konji potkivaju, pa i ona digla nogu. Tako je i Todorić digao nogu i izigravao njemački Aldi. "Glupim" Slovencima je "ukrao*" njihov "dragulj" prezaduženi Merkator za skupe kredite (na sreću ruske), a vjerodomoljubi su pjevali Odu radosti, zbog pobjede Hrvatske. Kreditne egzibicije megalomana Ivice su prolazile, jer je kredite otplaćivao prodajom skupe robe hrvatskoj dvnonogoj stoci sitnog i krupnog zuba. Medjutim tvrdi diskonteri Lidl i Kaufland mu preoteše kupce po gradovima, a on može prodavati skupu robu samo na mrvice po selendrama. Sada je došlo vrijeme da hrvatska koka vrati što je pjevac Todorić pozobao. Istina Agrokorova "vreća" je kao ciganska rastezljiva, pa je se ne može napuniti. Medjutim sve to nije problem, jer je neovisna Hrrvatska bogata država i može si dozvoliti luksuz da drži nad vodom svojeg Kolosa sa Medvedgrada.

VL
JO
josip
20:15 15.03.2017.

neki dan ste objavili da je Todoric najbogatiji hrvat. Pa neka on da pare a ne drzava, svakako je svo bogastvo stekao preko agrokora

VL
Avatar bodavica
bodavica
23:07 15.03.2017.

šta su svi kao i autor ovog članka počeli plakati nad tajkunom koji nemilo iskorištava raju koja za njega arči, ne zna od love što će, nije plaćao državi milijarde i milijarde poreza prijeteći kako će ako mu se naplati porez otpustiti tisuće svojih sluga za razliku od običnih smrtnika kojima dolazi ovrha za 10 lipa. Neka ga nestane i vrijeme je više ,jer je dosta njega i sličnih njemu koji nas sve skupa j..... do iznemoglosti ne vodeći računa kako mi ostali živimo!!!

VL
TP
tugomir.pokas
23:59 15.03.2017.

Ovo liči na sponzorirani članak koji pokušava otvoriti prostor da se Agrokor financira novcem poreznih obveznika.Dali je državni interes da se financira privatna firma kako bi Todorić postao u potpunosti stvarni vladar Hrvatske.

VL
DE
desperadikus
02:13 16.03.2017.

Tu su dugovi presli vrednost kapitala i tu nema pomoci. Sto pre u stecaj sve ostalo je utopija.

VL
DU
Deleted user
20:26 15.03.2017.

Agrokor je samo krovna organizacija pod koju je Todoric stavio uspjesne hrvatske kompanije LEDO, Zvijezdu, Jamnicu... U 90tim je Todoric dobio novce i odgodu placanja od banaka drzavnom vlasnistu i kompanije su same sebe otplatile drzavi i dosle u vlasnistvo gazde. To je bila prva pljacka i kocenje razvoja tih kompanija. U zadnjih par godina u svojoj megalomanskoj ekspanziji Agrokor je opet koristio te uspjesne kompanije za jamstva tako da je slijedila druga pljacka tih kompanija. Zvijezda, LEDO, Jamnica... svaka od njih je dala prko milijardu kuna jamstva. Todoric je time ugrozio radna mjesta zaposlenika, dobavljace, male dionicare tih kompanija i kao sto je to slucaj u RH nece odgovarati ni za tu pljacku. Netko veliki ili drzava mogu preuzeti vlasnistvo Agrokora u tim kompanijama te jednostavno rasprodati dionice tih kompanija koje su trenutno i vlasnistvu Agrokora. Agrokora vise nece biti a sve kompanije iz grupe ce prodisati.

VL
Avatar Olujni
Olujni
00:53 16.03.2017.

Dabogda pao, dabogda pao, ma dabogda se razbio u tisuću komadića taj Agrokor koji je uništio na tisuće OPG-a, trgovina, dobavljača i koji radnike plaća kikirikijem!

VL
Avatar Olujni
Olujni
00:55 16.03.2017.

A što mislite zašto je tatek Todorić postavio svog vanb. sineka Marića na mjesto ministra financija? Zašto Marić nije postao npr. ministar kulture ili sporta ili unutarnjih poslova ili vanjskih.....??

VL
JO
jozomali
21:56 15.03.2017.

smi je pa sti i pa sti će....sad ili vrlo sko ro....ali će za ci je lo pa sti.....To do ri ć se oal nja na poli ti čku po dr šku su bve nci je i pomo ći u no vcu....a ta kav ka pi ta list mo že bi ti baš sva tko

VL
DU
Deleted user
21:44 15.03.2017.

U komunizmu se brinulo o svakom poduzeću ... a mi smo u ?

VL
BA
barbaizamerike
20:23 15.03.2017.

Trgovine I hrana je nesto drugo u USA dosta velikih trgovacki lanaca propadne I onda dodu drugi I drzava ih ne pomaze

VL
TO
tomvuk
04:53 16.03.2017.

Mislav, Obama I demokrati su izgubili izbore upravo zato sto su pomogli bankama I GM a ne milijune obicnih ljudi koji su izgubili svoje domove zbog skandaloznih bankovnih kredita.

VL
GO
gooniegoogoo
09:20 16.03.2017.

smije i mora pasti, a ti dragi novinaru fino prodaj svoju kuću i daj sve Todoriću.

VL
TP
tugomir.pokas
10:19 16.03.2017.

Ništa slično General Motorsu.Agrokor je nastao na poratnoj kriminalnoj privatizaciji poduzeća koja su dobro poslovala i u SFRJ.Ta poduzeća nije stvorio Todorić.Šimatoviću , neznam što te navelo da ovo pišeš, možda neki osobni probitak.Agrokor je ogroman tumor na tijelu Hrvatske koji je toliko narastao da su mu krvne žile kojima je povezan sa domačinom više nisu dovoljne za prehranu pa će doživiti infarkt i veči dio tkiva će odumrijeti.treba samo što prije zatvoriti krvne žile koje ga povezuju sa zdravim tkivom hrvatske ekonomije da nebi došlo do trovanja organizma.A ti Mislave ne piši više na način da podcjenjuješ zdravu pamet čitatelja Večernjeg.

VL
Avatar Cat
Cat
08:20 17.03.2017.

Najgluplja analiza ikad.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.