Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog lex Agrokor

Todorić: Podnio sam tužbu Europskoj komisiji

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
11.01.2018.
u 13:32

Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio prisiljen, kaže Todorić

Ivica Todorić objavio je danas da je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog "nesuglasja lex Agrokor sa zakonodavstvom Europske unije".

"Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog lex Agrokor, podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije, kao i sve zastupnike Europskog parlamenta", objavio je Todorić na blogu.

"Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju je Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi. Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja svojih temeljnih ljudskih prava, bio prisiljen. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost", poručuje Todorić.

Ivica Todorić
1/19

Komentara 26

DU
Deleted user
13:47 11.01.2018.

Todoricu gazio si proizvodjace, placao si s ogromnim odmakom od dana predaje robe.... todoricu vi ste zivjeli u svom svijetu a unistavali ste domovinu. Budimo objektivni vlast i ramljak su tebi slicni ili isti.

HO
horton
14:45 11.01.2018.

Pa on je sam potpisao taj zakon.

DR
droza
13:43 11.01.2018.

Ivica Todorić; "Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti, želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva". A što je ovo Ivice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije