Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će dalje svjedočiti

HDZ odbio da se pozovu Dalić i Šeks

Vladimir Šeks, Martina Dalić i Andrej Plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
04.11.2017.
u 07:00

Objašnjenje: Kronološki još nije vrijeme da svjedoče Dalić, Šeks, Plenković, Ramljak

Saborsko istražno povjerenstvo dogovorilo je i daljnji tempo rada te svjedoke za sljedećih pet sjednica, ponovo uz neslaganje oporbe i vladajućih. Svi su članovi predlagali buduće svjedoke koji su većinom i prihvaćeni, osim prijedloga da se pozovu Vladimir Šeks, premijer Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak. Vladajući su ova imena odbili uz objašnjenje kako kronološki još nije došlo vrijeme da oni svjedoče jer se prvo istražuju okolnosti nastanka Agrokora, dakle kreće se od 90-ih godina.

– Odluka je povjerenstva da se ide kronološkim redom, po dužnostima koje su neki obnašali. Ne znači da na petoj-šestoj sjednici neće na red doći Martina Dalić, koja je bila ministrica u Vladi Jadranke Kosor – objašnjava HDZ-ovac Milijan Brkić. Predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) komentira kako je činjenica da su pozvani svi ministri financija osim Dalić.

– Svima je jasno da HDZ neće dopustiti da se pozove svjedoke koji trenutačno obnašaju dužnosti u Vladi i stranci i koji su bitni za Andreja Plenkovića. Jasna je poruka HDZ-a, svi koji su pod političkom zaštitom Plenkovića neće biti pozvani na povjerenstvo – komentira Gordan Maras (SDP). Nikola Grmoja (Most) dodaje kako njemu kao povjesničaru nije jasno kako kronološki može Slavko Linić biti pozvan da svjedoči prije Vladimira Šeksa.

Kao što je već najavljeno, u utorak će pred povjerenstvom svjedočiti drugi hrvatski premijer Josip Manolić te čelnici Fonda za privatizaciju Milan Kovač i Ivan Penić. Nakon toga, na sjednicama 15., 16., 22. i 23. studenoga članovi povjerenstva ispitivat će Franju Gregurića, Zdravka Mršića, Juricu Pavelića, Zlatka Matešu, Željka Rohatinskog, Josipa Petrovića, Borislava Škegru, Zorana Jašića, Božu Prku, Ivana Šukera, Matu Crkvenca, Slavka Linića, Franju Lukovića, Antu Samodola, Pjera Mateka, Marka Škreba i Borisa Vujčića. Ostali svjedoci dogovarat će se naknadno, a onima koji se ne odazovu poziv za svjedočenje stalno će se ponavljati, odnosno dok god radi povjerenstvo.

 

Komentara 29

MA
Malenkost
07:21 04.11.2017.

HDZ-Zlocinacka Organizacija koja je HR opljackala i baca je u siromasni Balkan, kao u kos za stari papir. Franjo Tudman je sve zasluge tijekom rata izgubio s svojim potezima nakon rata, napravio je s "Nelustracijom" , s mog gledista, zlocin; moralni, eticki i ekonomski, izvrsio Re- animaciju, -vitalizaciju i -instalaciju svih partizansko-komunistickih generacija u nastalu HR. Afera Agrokor je u stvari njegovo djelo i njegovih "partijaskih" veza iz doba Komunizma. Drugovi Komunisti, Udbasi i sve Generacije Vase, cestitam Vam za mirno, nesankcionirano pljackanje hrvatskog Naroda, sve imate u rukama, a mi Domoljubi mirno, depresvino popusili. HR je jos samo skelet presvucen s tankom kozicom. Demografija i iseljavanje ce brze od prognoza Gosp. Sterca unistiti korumipranu, lopovsku, mafijasku HR drzavu. Mito, Korupcija, kupovanje Titula, ispita i diploma iskljucilo je prirodnu Selekciju intelekta a plasiralo u HR drustvo "Pseudo- Intelektualce i Elitu" koji haraju HR. Vecina puka opcarana je s usponima "Todorica, Sanadera, Vidosevica, ... ." Tek nakon njihovog sloma svi se cude sto se dogada.Okrug tih ljudi je i sam latentno spreman za iste "Krade" i zato u Tom bolesnom HR Drustvu i nastaju uvijek iste "Pljacke i Price", Justicija i Policija su dio tih "Umrezenih" Lopova. Facit: kofere u ruku i napusti tu mafijasku regiju, kao i ja vec 39 Godina. Zalosno.

NE
Netko92
07:34 04.11.2017.

Udbasi, cetnici i komunjare, to je HDZ. gadite mi se JUDE

GV
golub Vaso
09:34 04.11.2017.

agent Sova je iznad zakona koje je pisao da omogući pljačku hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije