Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor:

Oko 80 posto voća i povrća koje prodajemo je domaće

Agrokor
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
05.07.2017.
u 07:00

Malim dobavljačima koncern duguje ukupno 36 milijuna eura za isporučene poljoprivredne proizvode, a dug će vjerojatno biti plaćen

Posebni savjetnik Ante Ramljaka za poljoprivredu Vlado Čondić-Galiničić, potaknut prozivkama dijela poljoprivrednika, istaknuo je da je više od 80 posto voća i povrća koje Konzum prodaje domaćeg podrijetla.

– Konzum preferira domaće proizvode i ne licitira s cijenom. Kada bismo do kraja tržišno gledali, mi bismo možda posegnuli za uvozom, ali uvijek otkupljujemo domaće – kazao je Čondić-Galiničić te dodao da je uvoz posljedica nedovoljne proizvodnje na domaćem tržištu.

Zahuktalo se uoči sjednice Vjerovničkog vijeća na kojoj se treba odlučiti koji dio novog financiranja će se usmjeriti na račune OPG-ova. Naime, OPG-ovima koncern duguje oko 36 milijuna eura, a tijekom dana trebala bi biti donesena odluka o isplati čak 30 milijuna eura upravo malim dobavljačima. Ako se najavljeno ostvari, bit će plaćeno više od 80 posto ukupnog duga prema malim dobavljačima, što sugerira da prema njima neće biti otpisa duga. Vjerovničko bi vijeće trebalo odlučiti i o tome koliki će dio duga pokriti dobavljačima koncerna, a još je otvorena i financijska konstrukcija kredita kojim bi se Agrokoru ukupno osiguralo oko 480 milijuna eura.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:14 05.07.2017.

Domaće? Ma, naravno. No, većinu nas zanima kada će Agrokor i kako će, čime, platiti dugove da ne bi bilo da i to bude prevaljeno na preostalo stanovništvo koje još radi.

DU
Deleted user
11:03 05.07.2017.

Kako god se okrene, Agroko ovamo, Agrokor onamo, ali sve je to prelijevanje iz praznoga u šuplje. Najbolje i najpoštenije bi bilo pisati kući da je stvar propala zauvijek.

Avatar Hrvatkatolikdomoljub
Hrvatkatolikdomoljub
09:52 05.07.2017.

Dug će vjerovatno biti plaćen, vjerovatno neće!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije