Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promidžba turizma

Agencija Reuters objavila priču o kaubojskom gradiću pokraj Zadra

Hokej na travi
Marko Lukunić
01.08.2012.
u 15:05

– Prema mojoj ideji, jedan zadarski arhitekt projektirao je gradić, a potom su majstori, braća i prijatelji od drveta sagradili grad – kazala je Ivanica Bukva te dodala kako planiraju sagraditi indijansko selo

Reuters, novinska agencija sa sjedištem u Londonu, objavila je priču o Ivanici Bukvi, 37-godišnji kuharici iz mjesta Vrsi kraj Zadra koja je otvorivši na svome imanju repliku kaubojskoga gradića ostvarila san iz djetinjstva.

Buffalo Bill City, o kojem je Večernji list već pisao, prostire se na 18.000 četvornih metara, a uredili su salun, hotel, zatvor, šerifov ured, banku, konjušnicu, teren za jahanje, muzej s ručnim mlinom.

– Prema mojoj ideji, jedan zadarski arhitekt projektirao je gradić, a potom su majstori, braća i prijatelji od drveta sagradili grad, kazala je Ivanica Bukva te dodala kako planiraju sagraditi indijansko selo

Reutersov prilog svakako je i dobra stvar za promidžbu zadarskog i hrvatskog turizma.

>>Buffalo Bill stigao u Zadar, u prvi pravi kaubojski gradić

Komentara 11

Avatar Matija22
Matija22
17:26 01.08.2012.

šta nisu Keruma za šerifa stavili tamo!

DU
Deleted user
18:26 01.08.2012.

Da li je slučajnost ili ne ...kaubojski grad pokraj Zadra.Di ćeš veći kaubojski grad od Zadra i kauboja i indijanaca većih od zadrana.-)))

MI
minimini
16:35 01.08.2012.

Ovakvo selo promovira američku povijest i njihove stripove i filmove. Možda netko na temelju ovoga dobije ideju napraviti neko selo sa našim povijesnim sadržajem pa djeci i mladima približiti kako se u Hrvatskoj živjelo nekada. A da ne kažem kako bi to stranim turistima bilo zanimljivo naći hrvatski stari gradić u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije