Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životni san

Buffalo Bill stigao u Zadar, u prvi pravi kaubojski gradić

ivanica bukva,buffalo bill city (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
11.06.2012.
u 20:04

Uredili su salun, hotel, zatvor, šerifov ured, banku, konjušnicu, teren za jahanje, muzej s ručnim mlinom, a planiraju podići i indijansko selo

Ivanica Bukva, 37-godišnja kuharica iz mjesta Vrsi kraj Zadra, oduvijek je maštala o životu na Divljem zapadu i uživala u kaubojskim filmovima. Nije nikada bila u Americi, ali, kaže, to joj i ne treba jer Divlji zapad ima doma, u svojoj domovini, štoviše, u svome dvorištu.

Pravi unikat

- Na 18.000 četvornih metara suprug, braća, sestre i ja podigli smo repliku kaubojskoga gradića o kakvome sam mogla samo sanjati – kaže Ivanica i dodaje da je njezin Buffalo Bill City najkaubojskiji grad koji je dosad vidjela u filmovima ili na fotografijama, pravi unikat. Od ideje do realizacije prošlo je šest mjeseci. Zvuči nevjerojatno, ali ova mlada poduzetnica tvrdi da nije imala nikakvih problema u rješavanju papirologije. Buffalo Bill City registriran je kao zabavni park na zemljištu na kojemu se brat bavio cartingom i otvorio školu jahanja.

- Moj projekt samo je nadgradnja svega toga – ističe. Nakon završene ugostiteljske škole u Zadru, trbuhom za kruhom krenula je u Italiju. Dvije godine iskustvo u ugostiteljstvu stjecala je i u Brazilu, a kako je vrijeme prolazilo, želja za povratkom bila je sve veća.

- Ovdje nije lako naći posao pa sam odlučila da ću si ga sama stvoriti. Prema mojoj ideji, jedan zadarski arhitekt projektirao je gradić, a potom su majstori, braća i prijatelji od drveta sagradili grad. Uredili smo salun, hotel, zatvor, šerifov ured, banku, konjušnicu, teren za jahanje, muzej s mlinom te muzej Coca-Cole.

Radi cijela obitelj

Planiramo sagraditi indijansko selo, otkriva Ivanica i objašnjava da se gradić napaja strujom iz solarnih ploča, a za piće se koristi voda iz obližnjeg jezera.

- Zasad je zaposlena cijela obitelj i deset radnika, a ako se ostvare svi planovi, trebat ćemo još pet djelatnika. Već su nam se javile neke škole koje bi dovodile ekskurzije jer današnjoj je djeci priča o Buffalo Billu i Divljem zapadu čisti SF. Osim toga, tu su četiri konja, dva ponija, koze, mačke, psi. Pa gdje to djeca mogu naći na jednome mjestu! – kaže Ivanica.

 

- Nikome nisam otkrila pa neću ni vama. Samo ću vam reći da je uložena moja cijela životna ušteđevina. Nisam tražila ni kune kredita, a nadam se i da neću morati!

Komentara 7

KO
Konspirator
08:24 12.06.2012.

Evo mene kod vas idući tjedan !

HE
Herman0707
10:42 12.06.2012.

Bravo!Super ideja i odlična realizacija.Trebaju nam takovi projekti i takovi uspješni poduzetnici.Čestitke i puno uspjeha u budućnosti!

SN
snovakor
07:55 12.06.2012.

Svaka čast i samo tako dalje ! Pun pogodak za turizam !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije