Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespovratna potpora

Agencija Hrast privukla 185.000 kuna, većinu daje Marasovo ministarstvo

Gordan Maras
Marko Jurinec/PIXSELL
13.11.2014.
u 08:52

kroz projekt su definirana dva cilja i to jačanje svijesti o potrebi privlačenja ulaganja na području naše županije te izrada Kataloga investicijskih mogućnosti s pregledom poduzetničkih zona

Drugu godinu za redom Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast uspjela je privući sredstva iz Poduzetničkog impulsa. S projektom "Unapređivanje investicijske klime i razvoj projekata privlačenja investicija na području Vukovarsko-srijemske županije" Hrast je osigurao bespovratnu potporu od strane Ministarstva poduzetništva i obrta namijenjenu razvojnim agencijama kroz Mjeru C3A, prioritet "Unaprjeđenje poduzetničkog okruženja".

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, te direktor Agencije Hrast, Ivan Rimac. Vrijednost ugovora je 185.000 kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati iznos od 140.000 kuna.

- Ovaj projekt je izrađen s ciljem unapređivanja investicijske klime, razvoja projekata privlačenja investicija na području Županije te će ostvarivanjem efekta prelijevanja doprinijeti razvoju malog i srednjeg poduzetništva na području Županije. Zahvaljujući njemu doprinijet će se poticanju gospodarskog rasta i konkurentnosti Hrvatske kroz povećanje priljeva domaćih i stranih investicija. Da bi se to postiglo, kroz projekt su definirana dva cilja i to jačanje svijesti o potrebi privlačenja ulaganja na području naše županije te izrada Kataloga investicijskih mogućnosti s pregledom poduzetničkih zona na području Vukovarsko-srijemske županije kao dijela marketinškog plana privlačenja ulaganja - kaže Ivan Rimac, direktor Hrasta.

Projekt će provesti kroz idućih devet mjeseci i pet radnih paketa među kojima ističe aktivnost "Izrade kataloga investicijskih mogućnosti s pregledom poduzetničkih zona na području VSŽ" u web, mobilnoj i tiskanoj inačici. Provest će i tri seminara za privlačenje i zadržavanje investicija na području Županije te dva seminara za razvoj novih modela ulaganja u rast i razvoj malih i srednjih poduzetnika.

>> Akord iz fonda EU povukao 245.000 eura za razvoj učinkovitih tehnologija

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
19:58 15.11.2014.

Dobra polovina zavrsila indirektno u pogresnim rukama i privatnom djepu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije