Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županja

Akord iz fonda EU povukao 245.000 eura za razvoj učinkovitih tehnologija

Mario Špoljar iz Akorda
Goran Ferbezar/PIXSELL
28.10.2014.
u 08:25

U Akordu planiraju i izgraditi toplanu koja će kao energent trošiti drvni otpad, a kao član Drvnog klastera, dogovorio je s drugim drvoprerađivačima, prikupljanje drvnog otpada

Županjski Akord modernizira pogon i obučava radnike novcem EU Županjski proizvođač kuhinjskog pokućstva, Akord privodi kraju projekt "Nove tehnologije za veću konkurentnost" kojega je aplicirao na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj i dobio bespovratnih 200 tisuća eura koje ulaže u modernizaciju proizvodnje i obučavanje radnika.

Projekt ukupne vrijednosti 245.000 eura izrađen je uz stručnu pomoć Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

 - Izradili smo projekt kojim želimo povećati konkurentnost naše tvrtke. Želimo ulagati u neophodnu, ali opet ekološki prihvatljivu i energetski učinkovitu tehnologiju koja zadovoljava visoke kriterije EU. Oprema je napokon stigla u naše pogone i vjerujemo da će ona doprinijeti ciljevima koje smo si postavili - kaže direktor Akorda, Mario Špoljar (na fotografiji desno) dodajući kako su dobiveni novac utrošili u kupnju CNC stroja za obradu pločastih materijala, usisni uređaj za otprašivanje proizvodnog pogona, stroj za drobljenje drvnog otpada te bio-kotlovnicu.

U Akordu planiraju i izgraditi toplanu koja će kao energent trošiti drvni otpad, a kao član Drvnog klastera, dogovorio je s drugim drvoprerađivačima, prikupljanje drvnog otpada.

- Unapređujemo kvalitetu naših proizvoda i usluga, povećat ćemo produktivnost i učinkovitije zbrinjavati, ali i koristiti otpad koji nam je do sada bio trošak, a u budućnosti će nam donositi prihod - pojašnjava Špoljar i podsjeća kako kako su kroz ovaj projekt osigurali i ISO certifikate kojima se jamči kako je poslovanje Akorda u skladu s visokim međunarodnim standardima i normama. Dio bespovratnih sredstava utrošen je na obuku zaposlenih za što učinkovitije korištenje nove opreme.

Kako kaže Mario Špoljar, Akord se želi, ulaskom Hrvatske u EU, na vrijeme pozicionirati na lokalnom i regionalnom, ali na širem europskom tržištu.

>> Županjski Akord dobio od EU 200.000 eura za nove tehnologije

Komentara 1

Avatar vjekoslav.hrupec.1
vjekoslav.hrupec.1
09:15 28.10.2014.

BRAVOOO MARIO...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije