Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
točnost istraživanja

Agencija "2x1 komunikacije" vrlo blizu konačnim izbornim rezultatima

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
12.01.2015.
u 14:03

Zanimljivo je da agencija "2x1 komunikacije" nije dobro procijenila odnos snaga u svojoj domicilnoj, Vukovarsko-srijemskoj županiji

Prema istraživanju agencije "2x1 komunikacije" provedenom od 2. do 7. siječnja na uzorku od 6300 građana, u drugom krugu predsjedničkih izbora pobjeđuje Kolinda Grabar Kitarović sa 52,3 posto potpore, dok će Ivo Josipović dobiti 47,7 posto potpore glasačkog tijela.

Pobjednicu su dobro predvidjeli, ali ne i postotak jer na nedjeljnim izborima HDZ-ova kandidatkinja dobila gotovo dva posto manje, a protukandidat isto toliko više. Gotovo u glas predvidjeli su rezultat u Dubrovačko-neretvanskoj, Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj Požeško-slavonskoj i Međimurskoj županiji, manje od jedan posto su "fulali" u Bjelovarsko-bilogorskoj, za jedan posto u Zadarskoj, Istarskoj, Karlovačkoj, a za dva posto u Gradu Zagrebu.

Najviše su pogriješili u Ličko-senjskoj županiji gdje su predvidjeli za Kolindu Grabar Kitarović 77,33, a za Josipovića 22,67 da bi na izborima glasači HDZ-ovoj kandidatkinju dali gotovo deset posto glasova manje, a SDP-ovu kandidatu isto toliko više.

Zanimljivo je da agencija "2x1 komunikacije" nije dobro procijenila odnos snaga u svojoj domicilnoj, Vukovarsko-srijemskoj županiji pa je predvidjela da će Kolinda Grabar Kitarović dobiti 63,33, a Josipović 36,67 dok su rezultati Državnog izbornog povjerenstva kazali da je HDZ-ova kandidatkinja dobila gotovo 4 posto manje, a SDP-ov četiri posto više.

>> Grabar Kitarović: Sazvat ću sjednicu Vlade. Ako treba, tražit ću i prijevremene izbore

>> Uvijek je htjela više, čuvala je i tuđu djecu da bi si platila školovanje

Komentara 2

Avatar bikkojisjedi
bikkojisjedi
16:57 12.01.2015.

Najprecizniji su bili za izbore Sisačkog župana, za prvi krug predsjedničkih izbora, sada i u drugom krugu. Ili su vama draže agencije plus minus 12%.

DU
Deleted user
18:07 12.01.2015.

...ovo ne mogu vjerovati. Dali je taj koji piše te gluposti zaista pogledao DIP-ove konačne rezultate!? U Vukovarsko-srijemskoj županiji Kolinda je pobjedila sa 59,49%. Sljepci - provjerite prije nego što počnete pisati gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije