Naslovnica Vijesti Svijet

Afganistanski talibani objavili smrt šefa mreže Hakanija

Džalaludin Hakani utemeljio je krajem sedamdesetih godina istoimenu mrežu, uspostavljenu za borbu protiv nazočnosti SSSR-a u Afganistanu, koja je dobila pomoć SAD-a i Pakistana
04. rujna 2018. u 08:27 2 komentara 1651 prikaza
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Džalaludin Hakani, osnivač moćne islamističke pobunjeničke mreže Hakani, vrlo aktivne u Afganistanu, preminuo je nakon duge bolesti, objavili su u utorak talibani.

Afganistan ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA Afganistan: Najmanje 12 poginulih u nesreći vojnog helikoptera

"Kao što se nosio s velikim izazovima za Alahovu vjeru tijekom mladosti te iako je bio dobra zdravlja, istrpio je dugu bolest posljednjih godina", piše u priopćenju afganistanskih talibana.

Džalaludin Hakani utemeljio je krajem sedamdesetih godina istoimenu mrežu, uspostavljenu za borbu protiv nazočnosti SSSR-a u Afganistanu, koja je dobila pomoć SAD-a i Pakistana.

Udarac islamistima Ubijen čelnik Islamske države u Afganistanu

Ministar režima talibana devedesetih godina, Džalaludin Hakani okrenuo se od 2001. protiv američkih snaga i NATO-a koji su srušili fundamentalistički režim

Mreža Hakani frakcija je afganistanskih talibana, navodno bliska Al Kaidi, koja je izvele brojne napade u Afganistanu, neke protiv Amerikanaca i NATO-a. Također je se sumnjiči za povezanost s organizacijom Islamskom državom koja je vodila krvave napade u Kabulu.

106 vojnika Pripadnici 9. kontingenta HRVCON-a ispraćeni u Afganistan

Mrežu danas vodi jedan od njegovih sinova Siradžudin Hakani.

>> Pogledajte i video Tomislava Krasneca o Donaldu Trumpu 'Ovo je skandal na razini afere Watergate'

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • brojevi:

    Kancelarki Merkel i Macronu bilo bi najpametnije, kad im već ne odgovara krščanska Europa, da Hakanijevu grupu pozove u EU. Rezultat će biti isti kao i sa ovih stotina tisuća islamista ali daleko manje briga za ostatak europe.

  • nogogaz:

    Cilim avitom slave Johna Mccaina!