Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera SMS

Varga: Nisam došao dati izjavu, došao sam po svoju opremu

Franjo Varga dolazi u prostorije DORH-a
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
06.05.2019.
u 18:27

Jako se loše osjećam, pao sam s krova, kazao je Varga pred zgradom DORH-a

U trenerci, pokisao, s kapuljačom na glavi i šepajući, Franjo Varga, optužen u aferi SMS, ušao je u zgradu Državnog odvjetništva u Osijeku u ponedjeljak točno u podne.

Pet dana prije, u razgovoru za Večernji list, taj je informatičar iz Belišća otkrio da je zatražio razgovor u Odvjetništvu kako bi “konačno progovorio i otkrio tko mu je dao sporne SMS-ove u slučaju Zdravka Mamića”.

Dogovarao je sve, kako je rekao, s USKOK-ovim tužiteljem Svenom Miškovićem.

– Ne, nisam došao davati izjavu, došao sam po svoju opremu – rekao je Varga na ulazu vjerojatno misleći na računalnu opremu koju mu je policija zaplijenila kad je uhićen, a riječ je o popriličnom broju računala, CD-a i USB stickova. Teško je, pak, povjerovati da bi mu, pogotovo u ovoj fazi postupka, opremu zaista i vratili.

– Jako sam loše osjećam, pao sam s krova – kazao je Varga na upit kako se osjeća s obzirom na dva postupka koja se protiv njega vode. Pred zgradu DORH-a i USKOK-a stigao je sam.

– Odvjetnik mi je na drugoj raspravi, u Zagrebu. Zato neću ništa ni iskazivati – pojasnio je. Potvrdio nam je to i sam branitelj mu Mario Poljak.

– Kasno sam dobio poziv za razgovor u Odvjetništvu pa se ne stignem tako brzo reorganizirati. Uputit ću svoga klijenta da zato ništa ne govori – kazao nam je odvjetnik Poljak. Je li Varga išta, na koncu, govorio, iz DORH-a nije moguće doznati. Nije se dugo zadržao u zgradi tužiteljstva, ali nije izašao na glavni izlaz, već stražnji kako bi izbjegao novinare.

Protiv Franje Varge i Blaža Curića, kuma HDZ-ova Milijana Brkića, podignuta je nedavno optužnica zbog sprečavanja dokazivanja, odnosno pomaganja u tom kaznenom djelu. Vargu se tereti da je krivotvorio prepisku između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog osječkog suca, kao i između premijera Andreja Plenkovića te bivše ministrice Martine Dalić. Prva je trebala, kako stoji u optužnici, pomoći Zdravku Mamiću u suđenju za izvlačenja milijuna kuna iz Dinama, a druga Ivici Todoriću u postupku izručenja iz Velike Britanije u Hrvatsku. Curić je Vargi, tereti se, dostavljao brojeve telefona dužnosnika, a dojavio mu je i da ga se tajno prati.

Pušteni su na slobodu u ožujku, nakon šest mjeseci provedenih u istražnom zatvoru. Podignuta je, potom, i kaznena prijava protiv njih dvojice, ali i Milijana Brkića i njegova brata Joze Brkića, zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

Brkić je navodno preko Varge špijunirao elektroničku poštu svoje bivše supruge Karmen iako je ona u medijima ubrzo potom sve demantirala i nazvala lažima.

Pogledajte i video: Varga i Curić pušteni na slobodu

Komentara 11

SE
senior
11:50 06.05.2019.

Koji su rac/u do sada čekali, možda im je kiša smetala.

DU
Deleted user
15:55 06.05.2019.

Pao je jadan s krova i to više puta pa više ne ide davati iskaz....

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:59 06.05.2019.

Svaki tjedan SMS jedan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije