Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Šavorićev zakon'

Objavljeni novi mailovi! Dalić: Staljinizam je dobar kome ga je Bog dao

Martina Dalić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.05.2018.
u 11:58

Boris Šavorić, za kojeg je Dalić tvrdila da ''nemaju nikakvu vezu'', u isto vrijeme dok je pisao lex Agrokor, zastupao je i VTB Banku koja je bila jedna od najvećih vjerovnika Agrokora

Portal Index.hr objavio je nove e-mailove u vezi s aferom Agrokor, u kojima je potpredsjednica Vlade Martina Dalić preko privatnog e-maila davala tajne informacije ljudima koji su poslije imali zapažene uloge u Agrokoru. 

''Jesi li napisao Šavorićev zakon :-)'', upitao je e-mailom Tonći Korunić iz InterCapitala odvjetnika Borisa Šavorića u vezi sa stanjem u  Agrokoru 10. ožujka prošle godine. Tog dana ''Šavorićev zakon'', postat će poznat kao lex Agrokor

Boris Šavorić, za kojeg je Dalić tvrdila da ''nemaju nikakvu vezu'', u isto vrijeme dok je pisao lex Agrokor, zastupao je i VTB Banku koja je bila jedna od najvećih vjerovnika Agrokora.  

U e-mailovima Šavorić se prvo čak i šalio sa svojom dvostrukom ulogom pa tako piše: 

''Pišemo.... ali za nas.... jer ako nas ko '48 ufate da šurujemo sa Staljinom....'' piše Šavorić koji je potom nastavio u ozbiljnom tonu o informacijama svog klijenta VTB banke: ''Javila nam se sada vtb opet da bi se ujedinili sa Sberom....dat će još para... za sada klasično financiranje uz dobre kolaterale....‎ ne znaju još sve magnitude, ali da ih spase jos jedno mjesec dana. I to zato jer je navodno IT zaprijetio sa Chapter 11 stečajna nagodba po američkom pravu. Obaviještavat ćemo vas o razvoju'', piše Šavorić, a zatim se uključila i Martina Dalić koja je dobacila koju o staljinizmu:

''Dobra večer dragi svi! Ja sam se danas bavila neporeznim nametima u pokušaju da dokažem kako Ministarstvo gospodarstva ima smisla. Ali nisam Vas zaboravila. Na našoj strani ništa novo. Šavorićev zakon, mašala. Staljinizam je dobar kome ga je Bog dao'', kaže Dalić. 

 

Komentara 43

TH
than
12:35 11.05.2018.

Mislim da ovo više nema smisla niti komentirati . Ovoliko neprofesionalizma, prodavanja magle i podmetanja nogu nema ni u dječjem vrtiću. Cirkus.

DA
danijelrukavina4
12:16 11.05.2018.

Idemo ovako. Vidimo - "puca se iz svih oružja". Grbin - ugrožene su mirovine, Bernardić - u zatvor s njima, Jelušić - katastrofa, Grmoja, Bulj, Sinčić, Mrak-Taritaš,Maras... itd... Sve je legitimno. Samo gospodo, ako vlada opstane - da li steli ste vi spremni dati vaše mandate na raspolaganje u svojim strankama, ako vlada ipak opstane i sve obrazloži. Gospodo - odgovornost je obostrana. Prema tome, ako nekog napadaš, moraš očekivati da će netko i tebe prozvati, ako od svega ne bude ništa. Molim gospodu da se izjasne, da li su isto tako spremni i svoje "političke karijere" staviti na raspolaganje. Prema tome, za ostale članove u strankama prozvanih - isto tako tražiti odgovornost. Pa demokracija je. Molim bih novinare, mislim da su oni ovdje isto tako jako bitni, da postave pitanje svima.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
12:50 11.05.2018.

Dno dna kakvu histeriju su u stanju proizvoditi mediji u ovoj državi. Interesne skupine i portali poput index-a, 24 sata te njihovi komentatorski trolovi prodaju maglu neukima po stoti put, pokušavaju naslovnicama u čitatelje uvući opći osjećaj ogorčenosti, igraju opasnunu nihilističku igru anarhista koji pod krinkom borbe za “veliku pravdu”, žele ogromnu tvrtku gurnuti u stečaja i državu u kaos. Ne odgovara im postizanje nagodbe i uspješno restrukturiranje, oporavak Agrokora i rast BDP-a. Pojedini mediji stvaraju dojam i prodaju svima koji mrze vlast da je dokazan veliki krimen Dalićke i njezinih “vanjskih pomagača”, premda hladna analiza otkriva kako u mejlovima inema ništa što bi naštetili Dalić i vidljivo je iz mejlova žurba i osjećaj urgentnosti da se pošto-poto iznjedri zakonski okvir koji bi mogao osigurati uredno vođenje insolvencijskog postupka Agrokora bez kaskadnog kolapsa cijelog niza velikih, srednjih i malih dobavljača, a koji je u konačnici mogao rezultirati čak i ozbiljnom krizom hrvatskog financijskog sustava. Datumi pojedinih mejlova otkrivaju kako se doista sve radilo u cajtnotu, pa otpada i cijeli niz provokativnih teorija Bernardića i Todorića o dobro osmišljenoj uroti za preuzimanje Agrokora, pogotovo one sofisticirane zamisli o manipulaciji cijenom Agrokorovih obveznica uvezanom s aktivnostima tzv. lešinarskih fondova. Da se radi po željama index-a, Todorića i Bernardića, tek to bi bio kaos, pljačka i katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije