Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ne postoji mogućnost naplate od države

Bošnjaković: Ramljak odlučuje uz odobrenje vjerovničkog vijeća
10. studenoga 2017. u 07:00 9 komentara 813 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Vlada je jučer odbila SDP-ov zahtjev za izglasavanje nepovjerenja, a premijer Plenković i drugi dan zaredom nije se propustio narugati i načinu na koji je SDP sročio svoj zahtjev za opoziv Vlade (premda ima sitnih propusta u tekstu, nije riječ o gramatičkom ili stilskom debaklu). Vlada se, naime, u svom odgovoru na SDP-ov zahtjev za opoziv čudi stilskoj figuri SDP-a koja glasi: tko se sve pokušao ubaciti u kombinaciju oko pozicije najstarijeg dužnika Agrokora.

ivica todorić nakon odluke britanskog suda Političari debljaju obrambeni dosje Ivice Todorića

SDP traži izglasavanje nepovjerenja iako nemaju dovoljno ruku i tvrde da im je jedina namjera dovući premijera u Sabor da objasni sve o lex Agrokor, zbog svega što se događalo nakon usvajanja tog zakona, ulaska lešinarskog fonda u restrukturiranje koncerna, ugovaranja roll-up kredita itd.

– U svom obrazloženju poslali smo vrlo jasnu poruku da odbijamo sve navode predlagatelja za izglasavanje nepovjerenja. Odbijamo insinuacije da je donošenjem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH riječ o državnom intervencionizmu. Da nije donesen taj zakon, Agrokor bi otišao u stečaj što bi značilo gubitak 30.000 radnih mjesta te domino-efekt na ostale tvrtke – rekao je Plenković.

Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Oštro po Vladi: 
Tko i gdje donosi ili ne donosi odluke

U obranu Vladinih postupaka u krizi s Agrokorom uključila se i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ali i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Tako ministar pravosuđa tvrdi da država donošenjem lex Agrokor ni u kojem slučaju nije izložena mogućnosti da Agrokorovi vjerovnici svoja potraživanja naplate tužeći državu.

– Zakon o postupku izvanredne uprave može se aktivirati i aktiviran je isključivo na zahtjev vlasnika, drugo, sve odluke izvanredni povjerenik donosi isključivo uz odobrenje vjerovničkog vijeća, tako da mogućnost naplate od države ne stoji – rekao Bošnjaković.

 

Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • lax:

    nije pametno,misle preveslali ruse

  • iva.begovic:

    Lex Agrokor je dokaz da Hrvatska nije suverena država i da nije država zasnovana na vrijednostima EU.

  • Rocky.Zg:

    A on kao zna kako će završiti tužbe ? Npr povjerenik je preveslao ruse, i oni će tužiti RH na stranim sudovima. A Plenkovic vec unaprijed zna kako će te tužbe završiti?