Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anto Nobilo:

'Piruška Canjuga nije znala da je Todorić u Londonu, bila je šokirana'

Otvoreno
Foto: screenshot HRT
1/5
16.10.2017.
u 22:52

Nekadašnji prvi čovjek Agrokora Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan su navodno izvan Hrvatske, ali poručuju da će se odazvati pozivima institucijama pravne države.

Radni tjedan DORH je počeo akcijom Agrokor! Od ranog jutra pretresi su u Kulmerovim dvorima, ali i domovima bivših članova uprave Agrokora te je 12 ljudi uhićeno i prenoćit će u pritvoru.

Nekadašnji prvi čovjek Agrokora Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan su izvan Hrvatske, ali poručuju da će se odazvati pozivima institucijama pravne države.

U večerašnjem Otvorenom HRT-a gostovali su: Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa, Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, Goran Mikuličić, odvjetnik, Željko Cvrtila, kriminalist, Frenki Laušić, novinar "Slobodne Dalmacije".

Odvjetnik Anto Nobilo rekao je da će upoznati DORH sa situacijom u kojoj je njegova klijentica.

- Mi ćemo iznositi djelomičnu obranu. Još ne znamo detaljno ni što nam se stavlja na teret. Ali ćemo ići na to da se utvrdi od kad do kad je gospođa radila u upravi i na kojim poslovima. Htjeli bi ukazati i na specifične okolnosti. Gospođa Canjuga ima bolesno dijete od 2 godine koje prima kemoterapiju svaki tjedan. Htjeli bi upoznati DORH s tim, rekao je Nobilo i dodao kako Piruška Canjuga uopće nije znala gdje je Todorić i ostala je šokirana kad je saznala da je u Londonu.

- Ona je ostala iznenađena kad sam joj rekao da je Todorić u Londonu, bila je šokirana. Stoga sam zaključio da je skroz van događanja i da nije pratila niti medije zbog situacije s bolesnim djetetom, rekao je Nobilo.

Vesna Škare Ožbolt smatra da je ovakav način uhićenja bio pogrešan te da se sve već odavno zna.

- Sve je to već viđeno nekoliko puta u zadnjih nekoliko godina. Sve strukture su uključene. Sad je li to trebalo tako, zato što se već sve znalo odavno, ili je bilo dovoljno pozvati osobu da da iskaz, meni se čini da ovakvo spektakularno uhićenje nije bilo potrebno, rekla je Vesna Škare Ožbolt.

- Mogu samo pohvaliti policiju i DORH jer ovakve akcije u Hrvatskoj još nije bilo. Očito se razmišlja da se radi o udruženom kriminalitetu o čemu ja pričam već neko vrijeme. Ovo je kriminal takozvanog bijelog ovratnika kojeg nije mogao izvesti netko sam, nego više ljudi. Ovo ne traje samo od Ramljakove prijave jer se ne može u 5 dana pripremiti ovako nešto, rekao je Željko Cvrtila.

Novinar Slobodne Dalmacije Frenki Laušić potvrdio je da se istraga produžila sve do 2006. godine.

- Todorić je optužio i svoje direktore da nisu prodavali svoje tvrtke, a imali su dobre ponude, a onda se vidjelo da je on zapravo bio taj. Revizija je već za 2009. pokazala da je izvješće trebalo biti negativno, rekao je Laušić.

Nobilo je dodao da je ključno ono što će se dogoditi s Agrokorom, a ne današnja uhićenja.

- Nije ovo bit Agrokora. Bit oko Agrokora jest koliko će se otpustiti dugova i tko će kupiti dijelove Agrokora. Ovo je samo zabava za javnost spektakularnog uhićenja da se skrene pažnja sa stvarnih problema, kazao je Nobilo.

Goran Mikulčić misli da će proces imati utjecaja na cijeli sustav.

- U ovom trenutku proces je determiniran osobama protiv kojih su izdani nalozi. No, taj proces će imati reperkusije na cijeli gospodarski, društveni i politički život Hrvatske. Prvo će se morati razjasniti je li to proces države protiv nekoga, političara protiv nekoga, ili nešto drugo, rekao je Mikulčić.

- Zakon kaže da ako se otvori istraga povjerenstvo ne može raspravljati. No, ovo je daleko širi spektar i Sabor može raspravljati o svemu, smatra Škare Ožbolt, a Mikulčić smatra da istrage mogu i moraju ići paralelno.

- Istragu vodi glavni državni odvjetnik i povjerenstvo zato ne bi trebalo prestati s radom, oni mogu paralelno raditi. Međutim, ta dva postupka se ne mogu voditi na isti način i u istom smjeru. Ciljevi su različiti i različite su metodologije utvrđivanja, zaključio je Mikulčić.

Komentara 58

DU
Deleted user
23:02 16.10.2017.

Živim za dan kada će se ovog Nobilo strpati u zatvor.

NA
narod1
00:14 17.10.2017.

Apeliram da se suđenje prebaci u Njemačku, jer kod nas neće biti ništa. Uvijek ista ekipa krimosa sa obje strane zakona

Avatar Neobavezno
Neobavezno
23:38 16.10.2017.

Ahahaha e proziran si ''propalo'' odi tuci djecu po ulici u tome si faca.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije