Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 83 GODINE

Adolf Hitler više nije počasni građanin Tegernseea u Bavarskoj

hitler
Foto: Matthias Balk/DPA/PIXSELL
08.04.2016.
u 06:50

Zajedno s Hitlerom bez titule počasnog građanina ostao je i Paul von Hindenburg

Nacistički vođa Adolf Hitler ostao je bez titule počasnog građanina Tegernseea, gradića na jugu Bavarske, piše njemački Bild, i to čak osamdeset i tri godine nakon što je dobio tu titulu.

Gradonačelnik Johannes Hagn kazao je kako su se jednom zauvijek željeli riješiti tog relikta prošlosti, a zajedno s Hitlerom bez titule počasnog građanina ostao je i Paul von Hindenburg, njemački general i predsjednik koji je Hitleru dao mandat za sastavljanje vlade i omogućio mu dolazak na vlast tridesetih godina prošlog stoljeća.

Zanimljivo je kako je u Tegernseeju, gradiću smještenom uz jezero u bavarskim Alpama, koji je bio omiljena destinacija nacističkih čelnika, a danas moćnih biznismena, pune dvije godine od njemačke kapitulacije središnja ulica i dalje nosila ime Adolfa Hitlera i tek su joj sredinom 1947. gradske vlasti promijenile ime u Glavna ulica.

>> Zdravstveni karton pokazuje: Hitler je imao jedan testis

Komentara 13

Avatar zong
zong
08:10 08.04.2016.

"pasha" Jednostavnije će biti da ti napustiš Zagreb i vratiš se u Tursku!

Avatar sizif
sizif
13:14 08.04.2016.

Uvijek sam mislio da se smrću prestaje biti građaninom (pa i počasnim) bilo kojeg ovozemaljskog grada...😂😂😂

1T
10.travanj
09:04 08.04.2016.

Ako mogu njemci izbrisati Hitlera mogu Hrvati tita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije