Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće

Zdravstveni karton pokazuje: Hitler je imao jedan testis

Hitler
DPA/PIXSELL
19.12.2015.
u 18:49

Iz zdravstvenog kartona iz vremena kad je Hitler završio u zatvoru nakon neuspjelog puča u muenchenskoj pivnici 1923. vidi se da je patio od "kriptorhizma s desne strane".

Iz zdravstvenog kartona Adolfa Hitlera vidljivo je da je imao samo jedan testis, pišu njemačke novine, što pokazuje da u konačnici ipak ima istine u popularnoj britanskoj rugalici, nastaloj na početku 2. svjetskog rata, koja kaže da nacistički vođa "ima samo jedno jaje".

Dugo se nagađalo o tome da je Hitler imao samo jedan testis, a kružile su priče da je drugi izgubio u bitci na Somi u Prvom svjetskom ratu.

No iz zdravstvenog kartona iz vremena kad je Hitler završio u zatvoru nakon neuspjelog puča u muenchenskoj pivnici 1923. vidi se da je patio od "kriptorhizma s desne strane", što je termin za stanje u kojem testis nije spušten u mošnju, pišu mediji. Godinama se mislilo da liječničke bilješke ne postoje, ali su se pojavile na dražbi 2010. i odmah su ih zaplijenile vlasti. "Iskusni liječnik odmah je prepoznao o čemu je riječ!", prenosi najprodavaniji njemački dnevni list Bild izjavu povjesničara Petera Fleischmanna, koji je proučavao Hitlerov zdravstveni karton. Fleischmann nije bio dostupan za komentar.

>>Zašto je Hitler krao slike?

>>'Hitler' na ulicama Berlina pije kavu i pozdravlja prolaznike

Komentara 22

OL
olrajt
19:02 19.12.2015.

..sad nam je svima odlaknulo!...božični blagdani mogu početi bez stresa!...hvala večernji!

Avatar marengo2
marengo2
19:13 19.12.2015.

Eto ko kaze da Hitler nije imao mu.a,vidite da je imao jedno :)

Avatar kravata
kravata
18:56 19.12.2015.

Ma koga to danas zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije