Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije sastanka jeli čokoladu

Detalji o Abramovičevu trovanju: Nekoliko sati bio bez vida, liječili su se u Turskoj

roman abramovič
Foto: AFP
1/3
28.03.2022.
u 20:04

Nakon oporavka nastavlja s pregovorima o pokušaju okončanja rata u Ukrajini

Ruski milijarder Roman Abramovič pretrpio je simptome trovanja na pregovorima u Kijevu ranije ovog mjeseca, kažu njemu bliski izvori. Uz vlasnika FC Chelseaja - koji se sada oporavio - rečeno je da su pogođena i dva ukrajinska mirovna pregovarača, piše BBC. Prema najnovijim informacijama prije razvitka simptoma Abramovič i ukrajinski pregovarači konzumirali su - čokoladu i vodu.

Wall Street Journal izvijestio je da su  trovanje navodno organizirali tvrdolinijaši u Rusiji koji su htjeli sabotirati pregovore. Stanje  Abramoviča i ukrajinskih pregovarača, među kojima je i ukrajinski saborski zastupnik Rustem Umerov, poboljšalo se od incidenta koji se dogodio 3. ožujka. Iako je sada bolje, Guardian piše da je ruski oligarh izgubio vid na nekoliko sati.

Simptomi su uključivali "upalu očiju i kože i prodornu bol u očima", izvijestio je Bellingcat

Nakon oporavka nastavlja s pregovorima o pokušaju okončanja rata u Ukrajini.

Ruski milijarder navodno se susreo s predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom putovanja, ali ukrajinski čelnik nije bio pogođen, a njegov glasnogovornik nije imao informacije o incidentu.

VIDEO Teške borbe kod Mariupolja. Ruske trupe pokušavaju doći do Kijeva

Komentara 21

Avatar Foton
Foton
20:38 28.03.2022.

Necuveno da bi Rusi nekog otrovali, osim malo s novcokom, plutonijem, i ostalim delicijama. Putin mora da zivi od zraka, ziher je ziher.

Avatar Marko
Marko
20:37 28.03.2022.

Kad se ima posla s rusima ništa ne jesti i piti i nositi zaštitnu masku s kisikom..

AN
angeomihael
20:10 28.03.2022.

Tko se otrova lača od otrova i crkne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije