Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.07.2014. u 14:00

Kome je ona najdraža - njemu, Andri Vlahušiću ili Dubrovčanima nije jasno, jer se, btw, čulo i dosta zvižduka dok je kancelarka Stradunom marširala ruku pod ruku s Vesnom Pusić

Dragi moj novinaru Nove TV, Tito i komunisti su već odavno otišli sa scene, a s njima i štafeta, Dan mladosti i izrazi kao što su - najdraži gost. A baš je tako taj novinar sinoć u Dnevniku te televizije nazvao Angelu Merkel koja je došla u Dubrovnik - najdraža gošća. Kome je ona najdraža - njemu, Andri Vlahušiću ili Dubrovčanima nije jasno, jer se, btw, čulo i dosta zvižduka dok je kancelarka Stradunom marširala ruku pod ruku s Vesnom Pusić.

Ali se u novinarovoj konstrukciji osjeti taj podanički mentalitet prema Nijemcima, kao da sad njemački vođa po prirodi stvari mora biti i hrvatski gazda. I danas u nekim krajevima Hrvatske postoji strahopoštovanje prema njemačkim stvarima: njemački čekić i njemački metar i sad su u glavama starijih ljudi najbolji alat na svijetu, a kod srednje generacije mercedes i golf su zakon, neraskidivi automobili, a kad im se dogodi kvar onda proklinju Kineze i i Pakistance koji su montirali vozilo u njemačkim tvornicama.

Nema šansi da Švabo fula. Tek oni mlađi ne šljive svoje "nadređene" u obiteljima pa im je svejedno voze li južnokorejski, meksički ili onaj superjeftini indijski auto. To podilaženje Nijemcima osjetilo se i kod Drage Ćosića u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva. On nas je cijelu večer maltretirao kako Argentinci igraju destruktivno, te kako, eto, jadni Nijemci ne mogu razviti taj svoj poznati lepršavi stil igre. Čuj, otkad to Nijemci igraju lepršavo, a Argentinci destruktivno? U čijim je igrama svijet uživao (i uživa) - u Maradoninim i Messijevim ili Breitnerovim i Kloseovim? I čemu to ulizivanje Nijemcima kao besmrtnim spidermanima kad ih je ta mala i iskompleksirana Hrvatska već u ponedjeljak stukla u vaterpolu 10:5! I stukla bi ih vjerojatno i u većini ostalih momčadskih sportova: u rukometu, košarci... Pa i u nogometu u kojemu ti strašni Nijemci imaju negativan skor s nama.

MINUS

Hamas je zlo. Zlo, prije svega, za Palestince. Ali, koliko djece i tinejdžera može pobiti Netanyahu da se i njega nazove zlom. Da ga pravim imenom nazove bilo tko - novinari ili vlade u tzv. civiliziranim zemljama?

PLUS

Novinarka HTV-a Mirjana Posavac zgodno je primijetila kako HDZ nije imao niti jedan amandman na zakon o radu, ali zato ih je imao 30-ak na zakon o životnom partnerstvu. I oni da nas izvedu iz krize??

>> Merkel u 'impresivnom Dubrovniku': Odnosi s Hrvatskom su izvanredni!

Komentara 38

KA
kafka
14:36 16.07.2014.

Radi se o respektu, uvažavanju i zahvalnosti Njemačkoj i gospođi Merkel, a ne o nekom strahu kako se spominje u članku.! . . . . . . . . . . . . Da je više takvih državnika kao kancelarkaa Merkel bilo bi manje problema.

DR
draxy
14:30 16.07.2014.

Gospodine Bubalo trebate shvatiti da je većini Hrvata još u sjećanju kako su se Nijemci postavili kod priznanja RH i kod našeg ulaska u EU tako da nam je drago da se polako zaboravlja kako su crveni došavši na vlast okrenuli leđa toj istoj Njemačkoj i zanemarili obveza koje je RH preuzela ušavši u EU.

OB
Objektivno...
15:11 16.07.2014.

A gdje je Zoran zvani "Stradunless"... Jel' ga Angelina po toj dubrovačkoj vrućini potjerala u kućicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije