Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Njemačkoj
Povratak na članak

A. Merkel na lokalnim izborima kažnjena zbog pomoći Grčkoj

Najlošiji rezultat CDU-a u Sjevernoj Rajni - Westfaliji u povijesti prijeti politici njemačke vlade jer je ovime izgubila većinu u Bundesratu.

Komentari 9

TO
Toni12345
19:12 10.05.2010.

CDU nije izgubio zbog Grcke, nego zbog kandidata CDU-a. Covjek je u biti ljeviji nego cijeli SPD. Kao u Hrvatskoj. HDZ je ljevija od SDP.

VL
VU
vucko
19:42 10.05.2010.

Rezultati u clanku nisu istiniti! U sluzebim rezultatima u drzavi NRW CDU je osvojio 34.6 % s Socijalisti 34,5 % glasova. Tocno je da je koalicijski partner FDP totalno podbacijo za sto je krivac njihov lider Westervele. Sada je pat pozicija niti CDU sa FDP ne mogu sacinjavati vladu niti SPD sa svojim partnerima Zelenima .Kako se je SPDPD pred izbore otvoreno izjasnio protiv Lijeve stranke,kojima je na celu Gisi ,doslo je pat pozicije.Predpostavlj se da ce doci do velike koalicije CDU+SPD . Ljeva stranka ( reformirani komunisti) po prvi put presli su granicu od 5 % i usli u Bundestag.Razlozi loseg rezultata CDU su: Grcka,produljenje vjek trajanja atomskih centrala.Velika koalicija bi cvrsto stajala iza EU i Eurozone ,tu nema nikakovih razlika.

VL
TO
Toni12345
21:12 10.05.2010.

@vucko SPD Sjeverne Rajne se nikad nije jasno izjasnio protiv koalicije s Ljevicom. Samo su rekli da Ljevica nema sposobnosti s ikim uci u koaliciju. Zvuci isto, ali nije isto.

VL
TO
Toni12345
21:14 10.05.2010.

@vucko Ljevica je usla u Landtag, ne u Bundestag :)

VL
VU
vucko
22:08 10.05.2010.

Iaspricavam se,moj lapsus. nije Bundestag vec Landtag NRW !

VL
MR
M@rsij@nac
03:24 11.05.2010.

Ovi dogadjaji oko Grcke su dobra prilika nekima na forumu da se rijese teskih zabluda................................................. Nekolicina su mi spocitavali da pojma nemam ni o cemu posto je novac utemeljen na zlatnim rezervama svake zemlje....... Tako nesto mogu izjaviti samo obicnee lijencine , kojima je tesko provjeriti svoj navod prije nego li bubnu takvu glupost. Sve zlato IKAD iskopano vrednuje se na nesto preko $ 5 trilijuna. Samo svijetski dug ( da ne govorim o unutrasnjem ) je preko $ 54 trilijuna.Ocigledno je da novac nije baziran na zlatu. U 2 tjedna je EU i MMF kreirao iz vakuma $1 trilijun za \"spas\" Grcke i spas eura. Je li se u ta 2 tjedna privrena proizvodnja EU povecala za $ trilijun ?????????????????????????????????? Trebalo bi vam biti jasno da novac nije utemeljen ni na cemu. Trece, Ne spasava EU i MMF Grcku , nego spasavaju monetarni sustav koji posvuda puca po savovima.Ponzi piramida je na jako klimavim nogama . Nisu banksteri DALI Grckoj novac nego su ga posudili .Naravno da tu glavnicu treba vratiti i povrh toga kamate. Grcka nije bila sposobna otplacivati dosadasnji dug a kako ce moci jos i ovaj novi, pogotovo ako se uzme u obzir smanjenje proizvodnje zbog stezanja opasaca i otkaza. U zadnjih 1.5 godinu banda je kreirala ni iz cega preko 20 trilijuna( ha,ha ,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kad je vec tako zasto uopce raditi kad novac raste na drvecu). Kroz banksterski sustav taj su\" novac\" posudili i sad biznisi u radnici trebaju otplatiti tu glavnicu i naravno kamate. Trosimo buduci novac i zaduzujemo iduce generacije. Sada zamislite kakvu inflaciju cemo imati kad se privreda oporavi. Trenutno deflacija drzi sustav koliko toliko stabilnim, ali ni to nece biti zauvijek. Jedini DOBAR lijek ( losih ima stotine) je potpuno unistenje novcanog robovlasnickog sustava i uspostavljanje novog pravednog ( hrvatska puska na hrvatkom ramenu ,hrvatski novac u hrvatskom dzepu)...... Ali to se nece dogoditi....Druga poluopcija je zabraniti sve derivative i hedge fondove i dozvoliti da burza padne za barem 50 % ( a ne kao do sada , kad spasavaju one koji su PREVELIKI da im se dozvoli stecaj). No banda zaradjuje teske trilijune na derivatima i hedge fondovima ,bez ikakvog rada , i svakako se ne zele rijesiti te krave muzare. Da li je 6 bilijuna ljudi na ovoj planeti stvarno toliko glupo da svi zajedno nemozemo osmisliti mnogo bolji novcani sustav......ili se tu radi o necem drugom???????????????????!!!

VL
MR
M@rsij@nac
04:06 11.05.2010.

Pogledajte samo koliko je burza sirom svijeta otisla gore poslije objave trilijunskog paketa. Ha ,ha ,ha nece to trajati niti 3 tjedna............................... Taj trilijun $$$$$$$$$$$$$$$ ne moze zakrpati rupe Italije ,Spanjolske,Portugala ,itd......... Ma nema problema ,posijte jos sjemenja.Vidim ,i onakoko u EU novac raste na livadama

VL
VU
vucko
12:23 11.05.2010.

Marsijanac igras se sa triljunima ,kao da je to igra monopoly ! Radi se o zaduzenosti samo Grcke u iznosu od 297 miliardi € ! Pomoc EU je dogovoren sa financijskom spricom u iznosu od 110 miliardi € u roku od 3 god. Za stabiliziranja EU privrede jos je u izradi stvaranje financijskog fonda u iznosu od 820 miliardi € kako bi se eventualno obranio vrijednost € i pripomoc onim EU drzavama koje se prekomjerno zadrzale ,u raznim gospodarskim investicijama koje jos nisu dosle u gospodarski tok . Oko 650 miliardi € dolazi iz drzava EU a oko 200 miliardi iz MMF-a fonda ,tako da se sprijeci napad od drugih financijskih centara moci na €, koji vodoca valuta na svijetu.Samo za tvoju utjehu BDP samo Njemacke u 2009. god. iznasao je oko 775 milirdi € bez ostalih clanica EU a ove godine najvjerojatnije i vise od 800 miliardi € ! Teska industrija u celik vec ove godine,u prvom kvartalu , proizvodi duplu koliciniu , nego u prvom kvartalu 2008. god.

VL
MR
M@rsij@nac
14:50 11.05.2010.

Postovani gospodine vucko.....kakve veze ima BDP sa ovim sto sam napisao ?........ Reci ti meni kad vec spominjes BDP koliki je godisnji proracunski rashod Njemacke...... Koliko je meni poznato i ona posluje sa DEFICITOM.Dakle, koliko duga moraju platiti svake godinee i koliko eura primaju od onih koji su im duzni ???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.