Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlata vrijedan

78 poljoprivrednih gospodarstava u utrci za Agrooskar

01.06.2015., Zagreb - Ziri vecernjakovog izbora za najbolji OPG. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
02.06.2015.
u 07:50


Priče o najboljim OPG-ovima bit će objavljene tijekom ljeta u Večernjaku

Za nagradu Zlata vrijedan, koja će biti dodijeljena najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, nominirano je ukupno 78 OPG-ova iz svih hrvatskih županija te 18 mladih nada – najuspješnijih mladih poljoprivrednika po kriterijima EU. Te je podatke predočio stručni žiri projekta Zlata vrijedan – koji su pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede – nakon jučer održane sjednice na kojoj su pristigle nominacije i zaključene.

Nova pravila

Prema kriterijima izbora za ovu godinu, sve županije i Grad Zagreb imale su mogućnost predložiti po četiri OPG-a iz svoje sredine, s detaljnim opisom zbog čega su baš ta obiteljska poljoprivredna gospodarstva odabrali. Zagrebačka, Karlovačka, Međimurska i Bjelovarsko-bilogorska županija umjesto po četiri nominirale su samo po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Svaka je županija imala mogućnost nominirati i po jednog mladog poljoprivrednika. Osječko-baranjska, Međimurska i Bjelovarsko-bilogorska županije tu mogućnost promoviranja mladih poljoprivrednika nisu iskoristile.

U uži krug izbora ušlo je i osam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje je predložila Hrvatska poljoprivredna komora, kao krovna udruga svih poljoprivrednika u RH.

– Stručni žiri izabrat će po jedan najbolji OPG iz svake županije i Grada Zagreba te tri mlade nade koji će ući u uži krug izbora. Njihova će imena biti objavljena sljedeći tjedan – izjavio je nakon sjednice predsjednik žirija Stjepan Blažević, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista.

Svečanost u Drinovcima

Tijekom ljeta Večernji list će objaviti priče o 21 nominiranom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te o tri mlade nade. Na svečanoj dodjeli koja će biti 11. rujna na poljoprivrednom gospodarstvu Skelin u Drinovcima nedaleko od Drniša saznat će se koja su tri najbolja OPG-a po izboru žirija te tko je najbolja mlada nada. O petoj će nagradi odlučivati čitatelji Večernjaka koji će moći glasovati za onaj OPG koji smatraju najboljim.

Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede projekt Zlata vrijedan – izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj provode drugu godinu zaredom.

Prošlogodišnji je pobjednik bio Mario Sever, predstavnik Grada Zagreba.

>> Izbor najboljih OPG-ova: Kreće utrka za drugi Agrooskar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije