Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi s radovima

'50 milijuna kredita trebalo je ići na druge projekte, a ne na izgradnju pješačke zone'

Radovi u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXELL
1/6
22.09.2016.
u 13:17

Oporba upozorava i na veliki porast cijene predviđene ledene dvorane koja se planira izgraditi na mjestu sadašnjeg klizališta na Zibelu. S prvotno paniranih pet milijuna kuna za podizanje krova na klizalištu došlo se do 27 milijuna kuna za ledenu dvoranu.

Sisačka oporba upozorila je na probleme s radovima koji su u tijeku u Sisku, a koje financira Grad Sisak čiji je investitor gradska uprava. 

"Već ranije smo rekli kako je 50 milijuna kredita, koje je Grad podignuo kod HBOR-a, trebao ići na neke druge, bitnije, projekte poput mosta na Odri ili novog mosta na Kupi, no kad se već odlučilo graditi pješačku zonu, onda se trebalo voditi računa o kvaliteti radova. Vidi se da ploče pucaju tamo gdje je beton ranije rezan, a možemo samo pretpostaviti što će donijeti zima. Treba paziti na kvalitetu radova kako bi izbjegli krpanje i novo kopanje na proljeće, no ovdje je jasno da su nadzor i kontrola radova svedeni na minimum." - rekao je HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Darko Žak.

HSLS-ov vijećnik Miljenko Žamarija osvrnuo se i na predviđene rokove.

"Radovi na pješačkoj zoni kasne i pokušavaju se ubrzati s većim brojem radnika, čiju kvalitetu rada nitko ne nadzire. I radovi u Vinogradskoj ulici kasne, kraj im se još ne nazire. Bolje je ubuduće gradonačelnici da se ne veže rokovima jer vidimo da se nigdje ti rokovi ne poštuju" – istaknuo je Žamarija.

Oporba upozorava i na veliki porast cijene predviđene ledene dvorane koja se planira izgraditi na mjestu sadašnjeg klizališta na Zibelu. S prvotno paniranih pet milijuna kuna za podizanje krova na klizalištu došlo se do 27 milijuna kuna za ledenu dvoranu.

"Još osamdesetih je struka rekla kako je preskupo na sadašnjem stanju na klizalištu Zibel raditi dvoranu. Smatramo da je puno racionalnije da grad izgradi novu dvoranu, primjerice kod bazena, nego se utroši veća količina novca na Zibelu gdje je problem s klizištem i onim katakombama ispod objekta, a što poskupljuje gradnju" – zaključio je Žamarija.

>>Gradsko vijeće usvojilo HBOR-ov kredit od 50 milijuna

>>Javnost neće doznati tko sve prima naknade od Grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije