Povratak na članak

35 godina nakon pada Saigona još uvijek traje Vijetnamski rat

Hmongovce je tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća opremila i obučila američka CIA, a nakon pada Južnog Vijetnama morali su pobjeći u džunglu. Oni se i danas bore protiv vlasti...

Komentari 15

OB
-obrisani-
19:13 21.02.2010.

Svašta Vietkong je bio prokomunistički pokret u Južnom Vjetnamu koji se zajedno sa vojskom Sjevernog Vjetnama borio protiv vojnika SAD i Južno Vjetnamskih postrojbi. Nakon pada Saigona Vietkong je inkorporiran u vojsku Vjetnama i političke strukture. Koji Vietkong 35 godina kasnije?

VL
OB
-obrisani-
01:06 22.02.2010.

I u Hrvatskoj,65 godina nakon rata,partizani još uvijek izlaze iz šume.I ima ih sve više!

VL
VA
valentze
20:16 22.02.2010.

Ovako zavrsavaju SVI koji ljube guzice Amerikancima! Amerikanci i Englezi su najvece varalice i sebicnjaci, nacisti.. Amerikancima da se vjeruje za datu rec!? Ti cowboyi bolje da cuvaju krave!

VL
OB
-obrisani-
05:39 23.02.2010.

22.02.2010. u 10:54h sretni sizif je napisao/la: .................. jedino sto su Ameri napravili je bilo, da su zamolili Austriju i Jugoslaviju, da otvore granice za bjegunce. To je Austrija napravila dok Titova Jugoslavija nije.\".........Nije tocno...... u Hrvatsku je tada prekoo Drave preslo tisuce madjarskih izbjeglica.Neke sam osobno vidio i cuo price strave i uzasa

VL
OB
-obrisani-
19:11 21.02.2010.

Hej VL, jesu li u Vietnam na vlasti komunisti ili ANTIFASISTI? Mesic, Josipovic, Pusicka - odmah u akciju!

VL
BS
blade_st
20:28 21.02.2010.

ovi novinari se iz dana u dan sve vise provaljuju...

VL
OB
-obrisani-
23:52 21.02.2010.

je** se ciomasonima za narod, vazni su njihovi ciljevi.Prisjetite se kako su 1956 padobranima spustili u Madjarsku 300 poljskih dragovoljaca,obecali su oruzje i vojnu pomoc Madjarima. \"Rusi\' su se povukli da bi par tjedana kasnije tenkovima gazili studente i narodd koje si \"Amerikanci\" ostavili na cjedilu.......\" Tko sa vragom tikve sadi..............................\"

VL
SM
sudo.m
07:38 22.02.2010.

Tako to rade Ameri,dok su ih trebali obecavali su im kule od karata a poslije su ih zaboravili i ostavili na cjedilu.I sad ti vjeruj okupatoru?! Nikad!

VL
MM
Mladen Miletić
02:24 22.02.2010.

35 godina nakon službenog završetka, vode Vijetnamski rat s komunističkim postrojbama. jedamput možemo pogađati tko ih financira i naoružava i obučava .. Dobro je samo to da to nije terorizam !

VL
OB
-obrisani-
10:54 22.02.2010.

c@n@jisraM opet laze: nikakvih americkih desanata nije bilo; jedino sto su Ameri napravili je bilo, da su zamolili Austriju i Jugoslaviju, da otvore granice za bjegunce. To je Austrija napravila dok Titova Jugoslavija nije.

VL
OB
-obrisani-
16:42 22.02.2010.

Marsi Te 1956 god CIA je u mađarskoj imala jednog operativca koji je govorio mađarski i zvao se Geza Katona. Mađarska je bila “dvorište“ SSSR-a i tu se nije smjelo igrati, jedina veza ivmađu Poljske i Mađarske je protest koji se desio nešto ranije u Poljskoj i koji je dodatno “potpalio“ Mađare. Štovoše amerikanci nisu poslali nikakvu vojnu pomoč mađarskim ustanicima jer je dogovorima iz Jalte, Podstama i Teherana Mađarska bila sovjetska interesna zona. A kako ti voliš citate onda ti evo jedan o Gezi Katoni i tom trenutku: A few days after the revolt broke out, Katona queried the agency on official policy regarding arms and ammunition. On October 28, Headquarters responded, \"we must restrict ourselves to information collection only [and] not get involved in anything that would reveal U.S. interest or give cause to claim intervention.\" The next day, Washington replied more specifically \"that it was not permitted to send U.S. weapons in.\" In fact, the implication in the histories is that transferring arms was never seriously contemplated: \"At this date no one had checked precisely on the exact location and nature of U.S. or other weapons available to CIA. This was done finally in early December\" of 1956.

VL
OB
-obrisani-
05:31 23.02.2010.

penicilin....... taj madjarski ustanak nije dosao bez miga iz USA. Ameri su obecali vojnu i ljudsku pomoc.Sovjetski ciokomunisti su ustvari povulki\"sve\" trupe van iz Madjarske i time naveli Madjare na tanak led. Ameri su tajno padobranima ispustili 300 poljskih dragovoljacaca ( vecina su bili veterani WWII koji su se borili u engleskoj i americkoj vojsci..... ali Ameri nisu poslali ama bas nikakvo oruzje ( Zna se tko vlada Amerikom a ista bagra je tada vladala SSSR-om i Madjarskom). Ukrajinski profesor povijesti,Dr.Michael Voslensky ,u svokoj zastrasujucoj knjizi \' Das geheime wird offenbar-Moscow ....Moscow \'s archives speak Out- otkrivene tajne,moskovske arhive progovaraju”) navodi kako kako je u moskovskom zatvoru Lefretovo postojao veliki stroj za mljevenje mesa i kostiju u kojem su komunisti mljeli tjela nesrecnika i izbacivali ostatke u gradsku kanalizaciju. Voslensky je bio interpretator na sudu u Nurembergu i kasnije za Allied Control Council u Njemackoj. Zapisi CIA iz intervjua sa madjarskim izbjeglicama iz 1956 upucuju da je slicna masina postojala i u Budimpesti koju su uportrebljavali ciokomunisticki agenti iz zloglasne AVH. Taj stroj za mljevenje ljudi osmisljen je od Dr. Gregorija Mojsijevica Meyeranowskog,ruskog Zidova ( Askenazi Kazara) koji je isto tako eksperimentirao ubijajuci ljude Zyclon-B ( vodikov cijanid), otrovnim kisobranima ( sjecate se valjda tih), antraxom,itd.( pogl. “ The KGB Secret laboratory,Secrets of Varanovicev Alley”,od Vladimira Bobrenyova,moskovskog vojnog sudca. Moralo bi vam biti jasno da su sudac Bobrenyov i Dr.Voslensky svoje knjige napisali na osnovi komunisticke arhive,dakle POVIJESNIH DOKUMENATA.

VL
OB
-obrisani-
14:42 23.02.2010.

penicilin, vrlo dobar komentar; tocno je tako bilo. Marsi i svi drugi su neznalice i ignoranti. Posebno Marsi.

VL
Avatar punkufer
punkufer
15:58 23.02.2010.

\"vijetkongovci\"??? Koji je to jezik?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.