Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNA REFORMA

2500 kuna na CRO karticama za zaposlenike: Evo gdje ćete ih i kada moći iskoristiti

Foto: Igor Kralj/Pixsell
01.08.2019.
u 10:56

CRO kartica će najvjerojatnije biti u obliku papirnatog vaučera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa.

Jedna od novosti koju hrvatskim građanima donosi četvrti krug poreznih reformi je tzv. CRO kartica. Ovim vaučerom želi se potaknuti potrošnja u cijeloj temlji izvan sezone, a svjetlo dana trebala bi ugledati 1. siječnja.

Poslodavci će zaposlenicima na godišnjoj razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada moći isplatiti maksimalno neoporezivih 7500 kuna, a novim krugom porezne reforme bit će im omogućeno da se najviše 2500 kuna od tog iznosa može isplatiti radnicima na ime nagrade putem CRO kartice. 

"Poslodavci, prije svega u privatnom sektoru - od siječnja sljedeće godine radnicima će moći u obliku posebnog vaučera uplatiti maksimalno 2.500 kuna, namijenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje te u periodima izvan glavne sezone. Može ići vaučer na vaučer, ako ga dobiju dva člana obitelji", pojasnio je za HRT državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Tih 2500 kuna neće se moći unutar zemlje trošiti bilo gdje nego u poslovnim objektima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.

CRO kartica će najvjerojatnije biti u obliku papirnatog vaučera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa.

U početnoj fazi će se orijentirati na tvrtke iz privatnog sektora, ali uvjeren je da će se zainteresirati i državna, odnosno javna uprava.

"Na kontinentu ima raznih sadržaja, naročito toplica i Cro kartica će potaknuti turističku potrošnju i van sezone", zaključio je Matušić.

 

Komentara 3

LA
larala
11:23 01.08.2019.

još jedna niš koristi mjera, da se zamažu oči ljudima kako eto vlada nešto radi

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:40 01.08.2019.

podrška ograničenjima

LJ
ljeto90
11:26 01.08.2019.

Gdje je tu sloboda kad mi određuju kada ću na godišnji gdje ću jesti,gdje boraviti?????i zanima me za koliko dana će biti tih 2500 kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije