Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše kombinacije

2015. – loša za spajanje blagdana

Kalendar
Foto: Thinkstock
24.11.2014.
u 16:16

Prijašnjih godina moglo se spajanjem blagdana produžiti odmor čak za 25 dana, a ove će se godine to prepoloviti.

Hrvati, majstori u spajanju blagdana s vikendima, sljedeće će, 2015., ostati kratkih rukava jer je pred nama jedna od neplodnijih godina za takve kombinacije. Većina blagdana “nalijepljena” je izravno na vikende ili padaju sredinom tjedna i teško će ih biti “spojiti” preko slobodnih dana s vikendima.

Istina, Nova godina, 1. siječnja, pada u četvrtak i sigurno će biti mnogo onih koji će je, preko petka, spojiti s dolazećim vikendom, a ako dodaju i ponedjeljak od sljedećeg tjedna i spoje ga s utorkom od Bogojavljanja, dobit će popriličan “vikend”.

No, ono što slijedi nije više tako optimistično, jer prvi svibnja pada u petak te će sljedeći dan za “spajanje” biti tek Tijelovo u četvrtak, 4. lipnja. Dan antifašističke borbe je 22. lipnja u ponedjeljak, pa će se samo nastaviti na predstojeći vikend, dok će se moći spojiti, eventualno, tek Dan državnosti 25. lipnja, koji je u četvrtak. Dan domovinske zahvalnosti je u srijedu, dok je Velika Gospa u subotu.

Spajat će se moći i Dan neovisnosti 8. listopada, dok Svi sveti padaju u nedjelju, a sljedeći Božić u petak. Prijašnjih godina moglo se spajanjem blagdana produžiti odmor čak za 25 dana, dok će se to ove godine prepoloviti.

>> Osam dana godišnjeg da bi se u lipnju dobilo 16 slobodnih dana

Komentara 5

QW
qwas33333
17:50 24.11.2014.

šta misli o ovom članku gospođa sa kase iz konzuma?

Avatar Getrib
Getrib
18:42 24.11.2014.

Samo naivni misle da ima neprikladnih dana blagdana u tjednu za spajanje s vikendom.

DU
Duba
19:41 24.11.2014.

u radu je spas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije