Naslovnica Vijesti Hrvatska

200 radnika RIZ–Odašiljača: Ne želimo sudbinu Kamenskog

Sprema nam se četvrta pljačka i mi jasno poručujemo da ne želimo sudbinu Kamenskog. Nije nam omogućeno radničko dioničarstvo koje je pojam za porast produktivnosti, poručuju radnici.
29. svibnja 2012. u 13:51 7 komentara 1 prikaza
radnici,riz,prosvjed (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

– Boreći se za tvornicu, borimo se za izvoz, za hrvatsku državu, za egzistenciju 240 radnika i članova njihovih obitelji, protiv korupcije i kriminala. Očekujemo punu podršku predsjednika Vlade, predsjednika države te svih ministara – poručili su radnici RIZ-Odašiljača prosvjedujući u utorak ispred Agencije za upravljanje državnom imovinom.

Kako su naglasili, dosta im je čekanja i traže prava na radničko dioničarstvo po kojem bi radnici postali vlasnici 65% dionica po povlaštenim cijenama. Radnici od ravnatelja AUDIO-a traže tri ključne stvari: povlačenje podnesene tužbe na Trgovačkom sudu za sazivanje izvanredne skupštine društva kako se društvu ne bi nanijeli nepotrebni troškovi; drugo da AUDIO prihvati program RIZ-ESOP-a i uputi ga resornom ministarstvu i Vladi i treće – da se do realizacije programa RIZ-ESOP obustavi bilo kakvo imenovanje članova Nadzornog odbora i uprave društva. Oko 200 okupljenih radnika na prosvjedu poručuje kako se boje da ne izgube tvornicu.

– Sprema nam se četvrta pljačka i mi jasno poručujemo da ne želimo sudbinu Kamenskog. Nije nam omogućeno radničko dioničarstvo koje je pojam za porast produktivnosti i način da se spriječi neprijateljsko preuzimanje društva – poručila je sindikalna povjerenica Martina Gloković.

Radnici poručuju kako su ''tone i tone'' dokumentacije o pljački u njihovu društvu predali i USKOK-u i DORH-u, no baš se ništa nije pomaklo s mjesta.

– Kriminalnim postupkom uz pokušaj brze smjene uprave RIZ-a u AUDIO-u i imenovanjem članova uprave i nadzornog odbora iz redova osoba koje do sad nikad nisu čule za našu tvrtku, a koje se postavlja po političkoj HNS podobnosti, sprema nam se četvrta pljačka. Hitno reagirajte i dajte nam naša prava – zaključili su radnici.

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar Bjeda
  Bjeda:

  Svejedno je tko je na vlasti....sustavno se s razlogom uništavala svaka tvornica svaki pogon što zbog vlastitih interesa ,a što zbog stranaca kojima je potrebno roblje. Danas je kasno za bilo što....ovo su samo posljednji hroptaji umirućih radnika .

 • chemica:

  Radničko diničarstvo je bilo provedeno u Dukatu i Jadrankamenu. Dionice radnicima! Jedna je firma propala, druga nije. U oba slučaja su radnici rasprodali svoje dionice pa mi je uistinu nejasno što je tu dobroga? O kakvom to "porastu produktivnosti" lik ... prikaži još! govori kada u Hrvatskoj danas imamo JEDNOZNAMENKAST broj uspjelih primjera radničkog dioničarstva. Evo, ja znam za "čak" DVA! Dozvoljavam da ih ima maksimalno PET.

 • kralj_guštera:

  javite se radomiru on će znat što s vama