Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davorka Budimir

'2,6 milijuna nije izašlo na birališta, jer nisu imali za koga glasati'

Izbori
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
27.05.2019.
u 15:35

U stvarnosti svjedočili smo danu u kojem su se odmjeravale postojeće političke snage u političkoj areni i stvarale neke nove pozicije za političko trgovanje i nastavak postojećeg nepromijenjenog stanja za većinu hrvatskih građana, istaknula je Budimir.

Dan poslije izbora za EU parlament oglasio se i Transparency International Hrvatska koji navode kako u Hrvatskoj nitko ne može biti zadovoljan izbornim rezultatom te da su građani su jasno poručili da nemaju povjerenja u ovakav izborni sustav.

-Na dan izbora građani su dali najsnažniju poruku - njih 2,6 milijuna nije izašlo na birališta, jer nisu imali za koga glasati. Nitko ih nije uvjerio da svojim djelovanjem mogu, hoće i znaju osigurati pošten i pristojan život od vlastitog rada u Hrvatskoj, navodi predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Dodaje i kako je sve bilo samo jednodnevno i jednokratno pozivanje političkih aktera na demokratske standarde i pravo da kao građani biramo između ponuđenih kandidata koje su izabrala vodstva političkih stranaka ili drugi oblici političkog udruživanja.

-U stvarnosti svjedočili smo danu u kojem su se odmjeravale postojeće političke snage u političkoj areni i stvarale neke nove pozicije za političko trgovanje i nastavak postojećeg nepromijenjenog stanja za većinu hrvatskih građana. Svjedočili smo nedostatku političke kulture, medijskom navijanju za pojedine opcije i jednoj izbornoj noći koja nam je pokazala svu potrošenost sadašnjeg političkog sustava u Hrvatskoj. Sada oni koji se osjećaju izbornim pobjednicima, a to su manje više svi koji su sudjelovali u izbornom procesu, moraju pronaći model prevladavanja krize sustava, jer u budućnosti više nitko neće glasati za njih. Građani će otići tamo gdje sustav funkcionira, istaknula je Budimir.

Komentara 8

VI
vinkam
16:41 27.05.2019.

Tihi bunt većine osiromašenih

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
15:44 27.05.2019.

Zašto nisu glasali za maršala

Avatar Ayatollah of Rocknrolla
Ayatollah of Rocknrolla
07:36 28.05.2019.

Ova Budimirka zna vec zbog cega 2,6 miliuna gradjana nisu isli na izbore. Tipicna jugoljevicarka koja cita misli gradjana, ova cak od 2,6 miliuna. Koja li je to zemlja u kojoj je sve uredjeno? Takva zemlja ne postoji jedino netkoo tko nikada nije presao granicu moze tako idealizirati inozemstvo. Ali da ima uredjenijih zemalaj od nase a to su uglavnom one gdje komunizam i jugoljevicari nisu unakazili i ekonomiju i mentalitet gradjana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije