Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.03.2014. u 13:28

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ne daje bodove za upis u srednju školu djeci koja su osvojila prva mjesta na glazbenim natjecanjima

Emisija Pola ure kulture sinoć se oko pola deset dohvatila diskriminatorne odluke resornog ministra da djeca za uspjehe na sportskim natjecanjima dobivaju bodove za upis u srednje škole – a djeca koja su pobijedila na glazbenim natjecanjima mogu i dalje svirati koliko god hoće: bodova za njih nema.

U službi ideje ravnopravnosti nastupila je simpatična, pametna i draga Tara Jović (13), učenica sedmog razreda osnovne škole, koja za HTV i njezinu emisiju piše ministru obrazovanja da svaki dan, čak i subotom, ide u glazbenu školu. Htjela bi da njezin trud i uspjeh budu nagrađeni dodatnim bodom što bi joj omogućilo lakši pristup srednjoškolskom obrazovanju.

Ono čega u Pola ure kulture nema je druga polovica istine, pravde i ravnopravnosti: nema ustavnih tužbi koje su podigli roditelji čija bi djeca rado išla u glazbenu školu i dobivala bodove, ali te škole nema u mjestima gdje žive. Možda je trebalo, zbog čuvene HTV-ove objektivnosti, objaviti pismo nekog simpatičnog, pametnog i dragog dječaka koji ne može ići ni u glazbenu školu i da skratimo priču: neka se taj dječak ne može baviti ni sportom, jer stanuje u debeloj provinciji.

Dokument o kojem sutra završava dvotjedna javna rasprava zove se „Nacrt Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u školskoj godini 2014/2015.“ Nadamo se da će skora odluka Ustavnog suda biti manje komplicirana.

>> Za sportski uspjeh do tri boda na upisu, za glazbeni ili jezik - ništa?

Komentara 37

Avatar GrgaPrgomet1941
GrgaPrgomet1941
13:56 06.03.2014.

Da ima morala, da ima pameti nakon ovoga jedino što može biti zove se ostavka. A djevojčici želim da njena generacija i ona sam kad prije nje generacije nisu bile sposobne od hrtvatsk naprave sretnu zemlju.

KA
kafka
13:49 06.03.2014.

Osnovna ideja iza koje ova vlast stoji je Hrvatska zemlja (jeftinih) gladijatora i kmetova !! Prema tome destimulira se umjetnost, znanost i kreativnost. Razum se zatire jer oni će misliti za nas. .

19
1995josip
13:56 06.03.2014.

To je pravda iz SDP kokošinjca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije