Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGLED 2013.
Povratak na članak

Skandali i propadanje: 10 događaja koji su obilježili hrvatsko gospodarstvo

Tu i tamo perspektivna ulaganja, pa i iskoraci hrvatskih gospodarstvenika u regiji...

Komentari 23

EN
enigma898
11:17 26.12.2013.

11. Gubitak naftnih polja u Siriji procijenjene vrijednosti cca 114 milijardi kuna... ova priča je očito u medijskoj blokadi, kukuriku vlada je jednim potezom nanijela više štete nego hdz-ovi sitni lopovi i hahari u 20 godina

VL
NO
nonasur
11:07 26.12.2013.

Sve skupa jadno i mršavo. A i promašeno, jer je glavna gospodarska vijest iz 2013. DALJNJE ZADUŽIVANJE DRŽAVE. Time je Hrvatska postala FINANCIJSKI NEODRŽIVA. Bolje neće biti dok: 1. se porezi ne krenu rezati (pogotovo na dohodak) 2. pravosuđe neuđe ne profunkcionira (npr. da osigura običnu naplatu potraživanja) 3. dok birokracija ne prestane gušiti poduzetnike Sve drugo su šuplje priče.

VL
Avatar Personal
Personal
11:34 26.12.2013.

Milanović je pred izbore obećavao smanjenje PDV-a s tadašnjih 22%, a povećali su ga prvo na 23, a onda na 25%.

VL
Avatar WindFucker
WindFucker
11:40 26.12.2013.

Ma koga više briga za 2013? Bilo, pa prošlo... Problem je sutra.

VL
ER
Erick
11:44 26.12.2013.

Lijepo je vidjeti kako se velica I hvali ova vlada po novinama, ali se nesmije napisati nista o njoj , odmah se dobijemo zabrana. Demokracija na socijalisticki nacin.

VL
Avatar Personal
Personal
11:39 26.12.2013.

Croatia Osiguranje je prosle godine ostvarilo rekordnu dobit i to u ovim uzasnim uvjetima za ekonomiju, a nema nikakvih dugova. CO je tvrtka u odličnom stanju i stalno ostvaruje zaradu ovoj državi. CO posjeduje vrlo vrijedne nekretnine mahom u centrimama svih gradova Na čelo CO prošle godine doveden je čovjek koji radi za ADRIS grupu koja je i kupila CO. Slučajno? Povezanost Linića i ADRIS grupe nije slučajna također. Još nešto, tko bi i zašto prodao tako PROFITABILNO poduzeće kao što je Croatia osiguranje? Samo onaj tko od toga ima velike OSOBNE koristi. Ne bi li bilo bolje za Hrvatsku da CO donosi zaradu ovoj državi i narodu? Bi, za narod i državu, ali onda Linić i drugovi nemaju ništa od toga. ;-)

VL
AT
atomised
13:02 26.12.2013.

Koliko je desetaka tisuća ljudi izgubilo posao? Za koliki je postotak (opet) pao BDP? Kakav nam je kreditni rejting? Gdje su nova proizvodna ulaganja u ovu tobože sve uređeniju zemlju? Koliko smo mjesta pali na svjetskoj ljestvici zemalja privlačnih za ulaganje? To su sve događaji koji su obilježili hrvatsko gospodarstvo u 2013. pa makar i ta 2013. bila tek još jedna repriza katastrofalne 2012.

VL
NV
novo vriijeme
12:18 26.12.2013.

U čemu je uspjeh bilo kojeg hrvatskog poslodavca u ovom slučaju Todorića, ako hrvatski novac investira u tuđu zemlju, tamo zaposli radnike koji tamo plaćaju porez i toše novac a još mislim da je pisalo mu Hrvatska država garantira kredit u EBR. Da li će porez od tamo plaćati ovdje? Možda će hrvatske proizvode prodavati u svojim dućanima, ali sigorno postoji klauzula da moraju tamo biti i slovenski proizvodi. Šta mi građani i država u Hrvatskoj imamo od te investicije u Sloveniji. To se odnosi i sve druge koji u skupljim zemljama od Hrvatske imaju investicije.

VL
RA
razer
15:10 26.12.2013.

Nonasur, u pravu si, ali najveci dogadaj je konacno poravnanje HR s njenom stvarnom putanjom u smislu standarda. S rasplinutim kreditnim balonom, ostala je zemlja koja nista ne rpoizvodi, niti izvozi. Prvo ide vrcenje oko nule, a onda nova normala-rastrast oko 1%. Tragedija je da cemo imati desetljeca nezaposlenosti, i zaostajanja za svima. Ocito nema volje ni za kakve reforme, pa cemo ici dokle s emoze ovako.

VL
RA
razer
17:15 26.12.2013.

Alfa, tocne brojke nisu bitne, ali okvirno smo tu gdje jesmo. EBRD, WB i drugi su vec radili dugorocne prognoze za nas-sve pokazuju dramaticno zaostajanje i za 20g. Da razjasnim, visok rast produktivnosti se postize u industriji, pogotovo hi-tech, i-tech, i naprednim uslugama-IT i slicno. Oboje su jako povezani s izvozom. U ekonomiji u kojoj toga prakticno nema, ili je an uzasno niskoj razini, rast nema ni iz cega doci. Turizam je niskoproduktivna rentabilna djelatnost, koja ne moze spasiti ekonomiju. Shodno tome, crno nam se pise. Necu ni spominjati abnormalne poreze, upravu, sudstvo itd. koji su pridonijeli svemu ovome. Danak ozostanka ikakvih reformi i ovakve ekon politike platit ce najvise mladi.

VL
KA
Kakma
13:11 26.12.2013.

Vijest iz davne 1991 god. Kutle preuzeo kod Hrvatske privatizacije 140 -tu tvornicu.Kakve su ove danasnje vijesti prema ovoj.Maciji kasalj.

VL
Avatar Alfa_pro
Alfa_pro
15:26 26.12.2013.

Ahhhh ! Kako je bilo..lijepo za 16 godina vladavine HDZ a ! Nije bilo skandala (ima nevinih u Remetinecu osveta crvenih ?) hehehehe, ni propadanja, Hrvatska poslije HDZ - a..bila u ogromnom suficitu..a ovi crveni sve to sHjebali za 2 godine strasno. Hohohohoho. Koja bajka !

VL
Avatar banijac68
banijac68
11:01 26.12.2013.

ja neznam od kuda te silne milijarde što se okreću u Hrvatskoj nas je samo 4 500 000 miliona a okreču se milijarde i kradu se milijarde Francuzi garantuju da če 5 milona putnika na aerodromu a mi imamo 4,54,5 miliona stanovnika kakove su to računice u Hrvatskome gospodarstv ne samo ja da to ne razumjem to ne razumiju nim oti koji te milijarde okreču oni idu sa onom PaPir opodnosi i največe laži

VL
CI
cinbenik
11:26 26.12.2013.

Stice se dojam,da se samo ocjenjuje i uporedjuje ova vlada...........Odakle samo naucismo kako to treba voditi drzavu kod ove vlade,a kod predhodni nitko nista niti je pitao,niti znao kako treba da izgleda drzava............Tako nismo svjesni u kakvom smo se zlu nasli zbog bivsih vladajucih.........Pa necemo valjda toiko hvaliti ovu vladu i traziti od nje da 20godisnje unistavanje Hrvatske,sanira za 1-2-3-4 godine.........Kada bi bili tako sposobni,kao i nogometasi,sve bi zvali u EU i vani da rjesavaju jos gore probleme........Ipak se krece,ali sa 20godisnjim zakasnjenjem........Ovo je relano stanje Hrvatske,gledajuci na argumente,sve ostalo je mrznja Hrvatske i Hrvata...........

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.