Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Remorker

Vidoševiću određen jednomjesečni istražni zatvor!

Nadan Vidošević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/23
13.11.2013.
u 20:15

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je mjesec dana istražnog zatvora Nadanu Vidoševiću zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je Josipi Mladinov istražni zatvor od mjesec dana, osim zbog utjecaja na svjedoke, određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je mjesec dana istražnog zatvora Nadanu Vidoševiću zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je Josipi Mladinov istražni zatvor od mjesec dana, osim zbog utjecaja na svjedoke, određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Željka Pokupac, zamjenica ravnatelja USKOK-a, kazala je da je USKOK predložio da se Vidoševiću istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela, no taj je prijedlog sudac istrage odbio te će se USKOK po primitku rješenja na to žaliti. Tijekom istrage treba biti saslušano zasad 35 svjedoka.

Nakon što je noć proveo u policijskom pritvoru, Nadan Vidošević prevezen je iz svoje vile na Gornjem Prekrižju na ispitivanje u USKOK koji je preuzeo njegov slučaj. Njegova šefica financija Josipa Mladinov, koja je također uhićena jučer u poslijepodnevnim satima, kao i Vidošević, dovedena je u USKOK.

U poslijepodnevnim satima u USKOK je stigao odvjetnik Igora Premilovca Branko Šerić kao i Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač. Vidoševića očekuje izlazak pred istražnog suca koji će odlučivati o određivanju istražnog zatvora.

Branitelj Nadana Vidoševića je odvjetnik Dražen Delač, koji se bavi trgovačkim i kaznenim pravom, što nam je sam potvrdio u kraćem razgovoru. – Da, ja sam branitelj g. Vidoševića. Postupak je u tijeku, ne mogu vam ništa  reći jer još nisam upoznat s predmetom – kazao je Delač, rekavši da još nije dobio ni formalnu odluku je li predmet u uskočkoj nadležnosti. Na pitanje je li odvjetnik Vidoševiću po službenoj dužnosti ili izabrani, Delač je kazao da je izabrani. Na pitanje poznaje li Vidoševića otprije i privatno, odgovorio je samo: “Poznajemo se, bavim se trgovačkim i kaznenim pravom od 90-ih.” O tome hoće li Vidoševića Delač zastupati sam ili će ga braniti odvjetnički tim, Delač je kazao da to ne zna i da ta odluka ovisi o Vidoševiću.

Vidoševićeva prije uhićena desna ruka Zdenka Peternel i Josipa Mladinov sumnjiče se za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te zlouporabu položaja, a osim njih kao pomagači u izvlačenju 32 milijuna kuna iz HGK još se sumnjiče Davor Komerički i Igor Premilovac. Prema Uskoku mozak cijele operacije bio je Nadan Vidošević.

Premilovac se od početka brani sa slobode, dok je Komeričkom istražni zatvor ukinut u ponedjeljak nakon što je iznio svoju obranu i prema neslužbenim informacijama utvrdio navode Igore Premilovca koji je objasnio način na koji se preko njihovih firmi izvlačio novac iz HGK. Branko Šerić, branitelj Igora Premilovca, kazao je da će njegov klijent nadopuniti svoju obranu s obzirom na to da je predmet iz nadležnosti županijskog državnog odvjetništva prešao u nadležnost Uskoka.

Što se pak tiče Zdenke Peternel, njezin odvjetnik Davorin Budin kazao je da se u ovom predmetu još uvijek skupljaju neki dokazi te da će njegova klijentica koja se dosad branila šutnjom iznijeti obranu te se obraniti od činjeničnih navoda koji joj se stavljaju na teret.

Podsjetimo, tijekom jutra su u vilu na Gornjem Prekrižju stigli istražitelji koji su tamo nastavili premetačinu, a planiraju se i pretrage stambenih i poslovnih prostora Nadana Vidoševića.

>> Izabrali novog šefa HGK, no još razmišljaju o njegovoj smjeni?!

Dosadašnja istraga pokazala je da je glavna Vidoševićeva operativka Zdenka Peternel putem fiktivnih računa i faktura uz pomoć Igora Premilovca i Davora Komeričkog izvlačila novac iz HGK. Policija je jučer ujutro Vidoševića uhitila ispred prostorija Kraša pod sumnjom da je zloupotrijebio položaj i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. Nakon uhićenja pregledani su Vidoševićev stan i prostorije HGK, a Vidošević je navečer predan pritvorskom nadzorniku na Oranicama.

>> Nadanov podzemni bunker za umjetnine

>> Čovjek koji voli vile, rančeve, satove, dionice

>> 'Davao sam novac na ruke Vidoševiću i Peternel'

Ključne riječi

Komentara 91

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
12:07 13.11.2013.

Sad će reći da se vodi politički proces protiv njega i da on nije NIŠTA protuzakonito napravio. Sve kuće, vile, stanove, satove i ostalo stekao je poštenim putem naravno.

RU
ruzicaruzic
12:08 13.11.2013.

Mene kao "običnog" građanina ove države zanima kad će netko od svih tih optuženih nešto i vratit? Oni kradu, a mi obični puk odležavamo u pritvoru siromaštva, uništeni materijalno, a vladajući se trude i moralno! čini mi se da suu sve ovo predstave, a da pravna država funkcionira vidimo to i na primjerima Patrie i ZAMP-a. Mi smo ovce od naroda koje dozvoljavaju da ih godinama vode kriminalci kojima je u životu samo njihova guzica sveta.

HO
Hoch03
15:58 13.11.2013.

Noc je proveo u jednom hladnom podrumu gdje nitko od nas nebi pozelio niti da pogleda.. i na kraju cijele bajke o rancevima i vilama..ostaje mu veliki dvorac LEPOGLAVA* Bravo ! A imovinu vratiti oplackanoj sirotinji, ..mahmun jedan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije