Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi gaf HGK-a

Vrdoljak: Petričevića nisam ja postavio, ne poznajem te ljude

Ivan Vrdoljak
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/5
13.11.2013.
u 21:24

Petričević: Često igra golf u društvu bivšeg predsjednika Mesića i čelnika Ine Dragičevića.

Uhićenje Nadana Vidoševića očito nije bilo dovoljno pa su se u HGK odlučili i dalje sramotiti. Nadzorni i upravni odbor danas je suspendirao Vidoševića s čelnog mjesta Komore, a za vršitelja dužnosti predsjednika HGK imenovali su Darka Petričevića, poduzetnika protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog neisplate plaća radnicima.

Skupština za 60 dana

Štoviše, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu jučer nam je potvrdilo da su u lipnju protiv Petričevića podigli optužnicu zbog kaznenog djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju! Petričević je bio vlasnik i/ili direktor nekoliko propalih tvrtki koje duguju više od tri milijuna kuna Poreznoj upravi. Kako doznajemo iz golfovskih krugova, Petričević često igra golf turnire u društvu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i čelnika Ine Tomislava Dragičevića. Nadalje, kako doznajemo od ljudi bliskih upravnom odboru, naputak da predlože Petričevića došao je od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

– To nije točno. Pa ja uopće ne poznajem te ljude – tvrdi ministar Vrdoljak. U Vladi jučer nisu ostali ravnodušni na ovu lakrdiju. Štoviše, doznajemo da će se baš Vrdoljak, kao resorni ministar, osobno angažirati i uplesti u izbor novog šefa Komore. Već danas će nazvati vodstvo HGK i priopćiti kakve rezultate od njih do kraja godine očekuje, u petak će doći na Skupštinu HGK a moguće je i da vodstvu Komore predloži ime novog v. d. predsjednika. U svakom slučaju u Ministarstvu gospodarstva očekuju da se novi čelnik HGK izabere na javnom natječaju.

– Skupština HGK potvrdit će u petak ove odluke, a već idući tjedan sastat će se upravni odbor kako bi započele pripreme za izbornu skupštinu HGK na kojoj će se birati novo vodstvo – rekao je jučer ujutro Petričević. Ni sat kasnije u Komori je nastala strka jer su novinari otkrili da se protiv Petričevića vodi postupak na sudu. Uprava i nadzorni odbor tada su se opet sastali, Petričević im je priznao da se protiv njega vodi postupak, u jednom trenutku bilo je izgledno da će povući svoju odluku i predložiti nekog drugog, no na kraju su ipak odlučili da će unatoč svemu Petričević ostati njihov kandidat. Cinici bi primijetili da je Petričević ostao kandidat samo zato što nisu mogli naći nikog bez putra na glavi.

>> Vidoševića iz vile odveli na ispitivanje

Ulje na vatru

O (ne)imenovanju Petričevića odlučit će Skupština HGK na sjednici u petak. Neki od članova Skupštine s kojima smo kontaktirali jasni su da Petričevića neće potvrditi, dok se neki još ne žele izjašnjavati. – Neću ga potvrditi. Ne treba nadolijevati ulje na vatru. To ne može proći – kaže Julio Kuruc, član Skupštine i šef uprave Podravske banke.

– Neću glasati za njega jer je pod istragom. Mislim da je to bio ‘gaf’. Skupština više ne može tolerirati nikakve ustupke, a u petak moramo definirati jasne kriterije za izbor novog predsjednika – kaže Boris Garaj, član Skupštine i bivši čelnik tvrtke Hartmann. Inače, skupština na kojoj će se izabrati novi čelnik Komore mora se održati u zakonskom roku od 60 dana, iako se očekuje da bi mogla biti sazvana već za mjesec dana. U tom roku svi zainteresirani moći će se kandidirati, ali očekivati je da će biti formirana stroža izborna komisija jer na čelno mjesto Komore, kako očekuje većina skupštinara, treba doći netko iz kompanije koja ima značajniji utjecaj na tržištu i za koga nisu vezane afere i koji će težiti reorganizaciji Komore, od koje će gospodarstvenici imati veće koristi.

>> Vidoševića predali pritvorskom nadzorniku na Oranicama!

>> 'Davao sam novac na ruke Vidoševiću i Peternel'

>> Nadanov podzemni bunker za umjetnine

Komentara 76

ZB
zbuniceva
10:21 13.11.2013.

Poučak fino razradjen u slučaju Sanader se krasno dokazuje i u ovom slučaju, bio Vidošević imalo kriv i osudjen ili ne. Svi njihovi najbliži suradnici, kolege, kućni prijatelji i stranački suborci o ničemu pojma nemaju, totalno su iznenadjeni razvojem dogadjaja,, svi su muž koji zadnji sazna. Tu i tamo poneko pokrivi i pokopa bivšeg gazdu u zamjenu za guljenje krumpira i sve ostaje po starom, tlaka i nameti na kmetove ista, nema više Tahija sad zasjeda neko novi.

NO
Nordik
11:19 13.11.2013.

A da li netko ima u komori protiv koga se ne vodi postupak? Teško će naći zamjenu, trebat će im malo više vremena.

HO
horvi1
11:28 13.11.2013.

Ovo je obrazac ponašanja u našoj pokradenoj državi,vodi se kazneni postupak ali on ipak prihvaća v.d.predsjednika(možda će proći).Do kada će vladati nemoral i lopovluk u našoj zemlji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije