Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.08.2011. u 12:00

Šerbedžija i njegov teatar zasad su jedini profitirali od operacije Jolie u kojoj se angažirao i naš predsjednik

Još malo pa bi operacija Angelina Jolie na Brijunima po učincima bila uz bok operaciji Oluja. Iako, što god mislili o njezinoj glumi, ljepoti i duši, stotine i stotine izvještaja stranih medija o njezinu posjetu mjestu “Šerbedžijinih noćnih mora” govori i o tomu kakva je ona glumačka zvijezda, ljepotica, veliki čovjek i hrabra žena. Svi ističu kako je poziv svog prijatelja koji glumi kralja na Brijunima iskoristila i za druženje s predsjednikom dr. Ivom Josipovićem, što govori koliko je ona velika, zar ne?! Nikad toliko fotografija s likom našeg predsjednika nije objavljeno. Takav tretman ne bi imao da je, iako primjerenije njegovoj funkciji, recimo Borisu Tadiću radi razvoja prijateljstva dviju zemalja ispostavio račun za uklanjanje mina koje je u našoj zemlji posijala ideja o velikoj Srbiji.

Jolie je zasjenila i rajske Brijune, nekoć Titove, danas Šerbedžijine što je, uzgred, glumac demonstrirao vodeći predsjednika države i američku kolegicu, kao proteklih godina SDP-ovce, po otočju k’o po svome. Kralj Brijuna i predsjednik države svoje su učinili, a sada, kako je potonji rekao, o sposobnosti naših institucija ovisi da iskoriste dobru volju velike žene da pomogne malom narodu u rješavanju velikog problema. Ako ništa ne dobijemo, bit će to krivnja tih “malih ljudi”. Ali, s tim humanitarnim okvirom i hvalospjevima za Šerbedžijino glumačko djelo na Brijunima, Šerbedžije, teatar Ulysses i prijatelji već su profitirali dobivši sponzorski raison d’etre.

Ako je s obzirom na sveopće suglasje dopušteno primijetiti, ni u jednom od stranih izvješća nije napisana ni rečenica o ljepotama i antičkoj povijesti Brijuna. Ali, više nego dovoljno je što je Jolie rekla da će se vratiti s ostatkom obitelji. I sam predsjednik kaže da je riječ o “jednoj od najuspješnijih promidžbi u povijesti Hrvatske i njena turizma”. Kako profitiraju tek Škoti, gdje sad ona boravi s cijelom obitelji! A za samo pet tisuća kuna, koliko nas je koštao Angelinin boravak, u svakom slučaju manje nego boravci SDP-ovaca na Brijunima. Iako svi pišu da je Jolie s našim predsjednikom razgovarala o problemu mina u Hrvatskoj, prešućuju da je riječ o nedostatku novca, niti se preciziraju lokacije pa će neki pomisliti da mina ima i na Brijunima. Ali, ako smo željeli da svijet čuje kako i 16 godina nakon rata imamo problem s minama, nismo mogli naći bolji način da to kažemo. Notorno je da Unicefova ambasadorica ne bi pričala o minama gdje to nije ozbiljan problem kao u Kambodži, Afganistanu... I Josipović kaže kako ona puno zna te da joj je i kuća u Kambodži okružena minama. Stoga, kad ona ocijeni da netko ima problem s minama, to je onda to! U milozvučnim ocjenama operacije Jolie, dakako, nije bilo mjesta za primjedbu o pretjeranoj opuštenosti brijunskog profitera Rade Šerbedžije koji i u društvu dame i predsjednika svih Hrvata, vidi se na fotografijama, nešto traži po džepovima svojih hlača.

Eto dokle je dogurao Šerbedžija. O tom modelu – prema kojem su “svi važniji mediji” učinili sve da i on sam povjeruje da je besmrtnik na kojega se ne odnose društvena pravila i zakoni – Miljenko Jergović piše u svojoj posljednjoj kolumni “Horvatinčić ili kako je stvaran gliser ubojica” nalazeći odgovornost društva, vlasti i države za nesreću s dvoje mrtvih koju je izazvao Tomo Horvatinčić. Prigovara što su mu dopustili silovanje Varšavske umjesto da su bili društveni korektiv pa je tako stvoren “gliser ubojica”. Doduše i Jergoviću je trebalo da dođe do te spoznaje, jer nas je još lani u povodu kritičkih napisa o Čačićevoj političkoj ambiciji unatoč skrivljenoj smrti dvoje ljudi uvjeravao da je riječ o “tipskom tabloidnom modelu” kakvim se služila i fašistička propaganda, da Čačić nije moćnik jer inače “vijest o njegovoj nesreći nikada ne bi metastazirala u naslovnice na temu njegove bahatosti i bešćutnosti” te je čak zagovarao i cenzuru. Tako je i sam kolumnom sarkastičnog naslova “Zli, bahati moćnik i dobri mali čovjek” pridonio nastanku “glisera ubojice”.

Komentara 33

Avatar alien79
alien79
13:37 25.08.2011.

Ovom dernečenju Rade Srbedžije na Brijunima uz financiranje ministarstva kulture se mora stati na kraj više, čitava klika jugovića je okupirala NP i nikom ništa, žderu, loču, kaljužaju se na naš račun

KU
kukuriku
13:48 25.08.2011.

..ma nije se samo Serbedzija ugura na \"titove\"-Brijone...., ima ih cilo-brdo osim-serboida i JugoslOvena !!

MI
mike67
13:09 25.08.2011.

Bravo Marinko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?