Povratak na članak

'Atentat je otkrio koliko su duboke predrasude protiv kojih se Kennedy borio'

Pucnjeve u Dallasu Večernji je list obradio na četiri stranice, a i danas je izuzetno točna analiza politike američkog predsjednika
Objava 27. veljače 2019. 12131 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 56
 • Rizlman:

  Ovo je činjenica: Tajnost dokumenata kongresnog odbora za atentate Iz vješće Warrenove komisije) traje 66 godina i njih ćemo moći vidjeti tek 2029. godine. A tajnost dokumenata CIA-e i FBI-a traje 75 godina i njih ćemo moći vidjeti tek 2038. ... prikaži još!038. godine. Tajnost Tuđmanovih traskripata trajala je 5 minuta, iako u tim transkriptima, recimo brijunskom transkriptu, imate opisano kako smo od Rusa nabavili sustav S-300. Shvaćate li sad koliki je taj Stjepan Mesić veleizdajnik i što bi njemu Amerika napravila da se usudio takvo što njima napraviti?

  5 14:34 27. 2. 2019.
 • golub Vaso:

  to da je pucao jedan atentator tri puta iz primitivne puške iz udaljene zgrade u auto u pokretu možete prodavati djeci u vrtiću

  2 09:07 27. 2. 2019.
 • prohujalo:

  Tog petka,navečer 22.11.1963. moj tata je slušao Glas Amerike,Grgu Zlatopera i slično.Odjednom je program na hrvatskom (ili za Jugoslaviju-nije sada bitno) prekinut i spiker je počeo nešto govoriti što tata nije razumio.Tko li je tada kod nas uopće znao engleski. ... prikaži još!. Mama je nešto učila engleski pa je rekla da misli da kažu da je Kennedy ozljeđen ili ranjen.Nakon nekoliko minuta spiker je počeo govoriti da je Kennedy ranjen na raznim jezicima (koliko je to bilo moguće). Nakon dvadesetak minuta počeo je govoriti da je predsjednik Kennedy ubijen. Sjećam se da smo tada prebacili na radio Zagreb ali tamo je bila neka glazba. znam da je netko rekao,da,da,američki je predsjednik ubijen a naši sviraju. nismo tada kužili da je radio čekao da tu vijest o atentatu prvo javi TANJUIG i tek onda je ona mogla biti objavljena. U Jugoslaviji je bio objavljen dan žalosti i sjećam se da kina taj dan nisu imala predstave. Tada mi još nismo imali televizor. Zanimljivo ,vijest o tome da je u nedjelju 24.11. Ruby ubio Oswalda uopće nije došla do mene,tada klinca od deset godina, i to sam saznao tek mnogo kasnije. Sjećam se da je Vjesnik nakon jedno 3 tjedna objavio knjigu o Kennedyu koja se prodavala na kioscima i koštala je 700 dinara (to je bilo tada 35 dnevnih novina). Tata je odmah kupio knjigu i još je valjda negdje imamo. sjećam se da je pisalo da je uz izuzetne napore novinara knjiga tako brzo izašla. Danas,naravno to bi bilo puno,puno brže.

  21:09 01. 3. 2019.
 • midea:

  zna se tko je ubio predsjednika .... tajne službe !

  09:34 27. 2. 2019.
 • Avatar Zagrebčanec
  Zagrebčanec:

  U biti, JFK je bio zadnji "stvarni" američki predsjednik koji je imao i stvarni mandat naroda i radio za američki narod. Poslije ubojstva JFK, Amerikom ...de facto...vladaju razni interesni "lobiji" i razne "udruge" poput Bilderberg Grupe, Amerričkih Frederalnih Rezervi i ... prikaži još!ervi i sl. ,a Amerika se kao država....od negdašnjeg ideala slobode i prosperiteta..... pretvorila samo u instrument za ostvarivanje njihovih (sebičnih i vrlo, vrlo "upitnih") ciljeva!

  1 21:40 27. 2. 2019.
 • Mesko:

  S tim natpisom vraćate me u doba moja mladosti.. Samo 2 tjedna prije atentata bio sam u Dalasu ( poslao razglednice prijateljima u u Zgbu) vijest o atentatu bila kad sam bio u uredu podpredsjednika CBSa u N.Y.. Šok za ... prikaži još!a sve. Prve reakcije komentatora u sobi bile su da je to djelo Lindona Johnsona.

  1 05:20 01. 3. 2019.
 • Avatar Jaguar_Paw
  Jaguar_Paw:

  Četiri puta su ubili svoga predsjednika, svaki puta sa nekakvom pričom kako su pojedinci na svoju ruku pomno isplanirali atentat. Stvarnost je malo drugačija. Ako se tako odnose prema vlastitim ljudima, što tek rade sa stranim neistomišljenicima!?

  19:50 28. 2. 2019.
 • marijanastoch:

  Hahahahahah a bolesno propagandnog članka. Atentat na Kennedyjanema nikakve veze s konzervativnom Amerikom, ali itekako ima veze s koministima i degenerik ljevičarima..

  19:56 27. 2. 2019.
 • reborn:

  Naravno da se u komunističkoj Jugoslaviji koristila retorika kako su upravo "konzervativci" povezani sa atentatom i naravno da je to laž, jer ga je ubio "slobodni strijelac" opsjednut komunističkom ideologijom, a potencijalno i unovačen od odgovarajuće ne-američke tajne službe. Činjenica ... prikaži još! da i danas VL koristi dokazane netočne tvrdnje samo pokazuje ili novinarsku površnost, ili ideološku fokusiranost lista.

  2 12:37 27. 2. 2019.
 • Deleted user:

  uh, znao sam da će odmah graknuti ovi teoretičari urote.... i nisam se prevario!!!!

  13 12:10 27. 2. 2019.
 • prohujalo:

  Bilo je dosta nesnalaženja u prvim trenucima nakon atentata. Kad je Kennedy dopremljen u bolnicu Parkland lječnici su ga preuzeli ali su drugi lječnici,kirurzi i slično "kapali" kroz narednih desetak minuta. Sve se to odvijalo neočekivano i nepredviđeno a i ... prikaži još! sistemi komuniuklacije nisu bili kao danas. Kad su vidjeli da je Kennedyu prosut mozak ,odmah su znali da predsjednik neće nikada više biti kao prije i svi napori su usmjereni na to da se uspostave i održe vitalne životne funkcije. Nenamjerna greška je bila da su namjeravali zaustaviti krvarenje i nisu obratili pažnju da konstatiraju koja je rana bila ulazna ili izlazna ili u tome nisu imali dovoljno iskustva. Lijećnik koji je do sada imao iskustva sa preko 200 rana od metka u operacijsku dvoranu je ušao tek nakon 7-8 minuta kada je rana na glavi već bila dirana i nije više bilo moguićnosti da se ustanovi da li je ulazna ili izlazna. Tako da više nije bilo moguće utvrditi iz kojeg je smjera došao metak,straga ili možda i sprijeda. to je dosta otežalo istragu.

  1 18:39 01. 3. 2019.
 • austrougarskigeneral:

  kennedya je ubila mafija ,

  19:24 07. 3. 2019.
 • dinar-kuna-euro:

  A to sto je bio jedini Predsjednik Katolik i sto su skoro svi Kennedy moguci kandidati za buduceg Predsjednika poginuli u cudnim okolnostima negovori nista a....?

  1 09:33 28. 2. 2019.
 • dobar.d:

  Amerikanci su bili na Mjesecu, Osama Bin Mladen je poput Samsona srušio tri tornja u New Yorku sa samo dva aviona. E moj glupavi narode.

  1 18:29 02. 3. 2019.
 • Deleted user:

  Jedan ugledni hrvatski povijesničar, kojeg često vidimo na televiziji i čujemo na radiju kad su povijesne ili aktualne teme, u jednoj takvoj emisiji je izjavio da je Kenedy maltene sam kriv jer je pogođen, jer se nije sagnuo!? A nije ... prikaži još! mogao pošto je imao bolna leđa koja je povrijedio u bazenu nekoliko dana prije atentata, za vrijeme seksa sa ljubavnicom..

  1 14:20 01. 3. 2019.
 • Deleted user:

  Kennedy je jedini od svih USA predsjednika bio katolik,ima sigurno i u tome nešto...

  3 21:44 28. 2. 2019.
 • Sejo:

  Ogroman text a nigdje ne kaze ko ga je ubio a to svi znaju.Ubili su Iluminati,tajno drustvo koje iz sjene vlada svijetom,egzekutor je bila CIA Edgar Hoover ,a svi koji su ucestvovali u zavjeri su kasnje dobili visoke pozicije Kissinger,Johnson,George ... prikaži još! Bush.On je slusao govor Benjamina Freedmana iz 1961 ,koji govori o tajnm drustvima koja hoce da vladajusvijetom ida izazovu WW3 i pokusao je to da sprijeci ,osim sto nije htio da ide u Vijetnam ,zato je morao da umre.Ubili su ga isti oni koji danas ruse Palestinu,Iraq,siriju Libiju a spremaju se na Wenezuelu

  07:50 02. 3. 2019.
 • Mario Marijan Basic:

  Vjerojatno Kuba.

  1 23:12 27. 2. 2019.
 • Avatar bokolo
  bokolo:

  Ubili ga isti koji ce ubii i Trumpa!

  2 01:48 01. 3. 2019.
 • Elf:

  Ubojstvo Kennedy-ja, Jimi Hendrixa, Jim Morrisona i Janis Joplin je ubilo dušu Američkih ljudi, baš kao što je kriminalna organizacija krivousti ljigavac & co ubila dušu Hrvatskih ljudi.

  2 06:55 01. 3. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.