Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV EKRAN

Večernjakov ekran: Noć velikog televizijskog spektakla

EKR-1-TXT.jpg
import
23.02.2006.
u 10:08

Pobjednici osamnaest kategorija Večernjakova ekrana su otkriveni, statue su se smjestile na policama novih vlasnika, a nakon ushićenja nad imenima najboljih, isplivale su i druge, pozadinske priče jedine specijalizirane televizijske nagrade.

Sama dodjela napravila je presedan u kratkoj, ali burnoj povijesti hrvatskih malih ekrana s tri nacionalne televizije jer su se po prvi put na jednom mjestu okupile sve poznate osobe na proglašenju primarno televizijske nagrade. Slična se stvar dogodila već prošle godine na proglašenju tradicionalne Večernjakove ruže, ali tada je televizija bila samo jedan od ravnopravnih segmenata nagrađivanja.

HTV je u svoj program uvrstio izravan prijenos iz Boćarskog doma, a kao pravi domaćin i objektivni promatrač (ne uzimajući sebi za pravo da zbog medijskog praćenja dodjele vrši ikakav pritisak na uredništvo Večernjaka) ugostio je konkurentske voditelje, urednike i čelne ljude s kojima se bori za prevlast i osvajanje hrvatskog medijskog tržišta. Tako je pokazao zrelost koja je do jučer (a možda nekima i danas) bila nezamisliva i zato je već dobio pohvale svoga Vijeća i Vijeća elektroničkih medija.

S druge strane, RTL je pokazao kako je, barem što se predstavljanja svojih zvijezda tiče, odnio pobjedu nad ostalim televizijama. Isticali su nominacije svojih zvijezda u programima, promovirali ih i to je očito dalo rezultate. Premda su u konačnici osvojili manje nagrada od HTV-a u naknadnim izjavama i komentarima osjetio se ponos što je njihova vizija prezentiranja programa upravo kroz televizijska lica došla do glasača koji su odlučivali o pobjednicima Večernjakova ekrana.

Nova TV nije imala razloga za slavlje, a šture izjave njihovih čelnih ljudi, u kojima šalju kurtoazne čestitke pobjednicima (od kojih ni jedan nije njihove gore list) ukazuju samo na veće razočaranje za koje su, iako ne javno, optužili sami sebe.

Kakav god bio stav pojedinaca i televizijskih kuća o samim dobitnicima nagrade, sama dodjela bila je potpuni uspjeh. Vizualno televizijski impregnirana sa, po prvi put korištenom, centralnom scenografijom koju je osmislio Aleksej Paro.

Show je išao s tri rotacijske bine, voditelji su bili ponovno otkrivena Jelena Buljan i za ovakve prilike novootkriveni Krešimir Mišak, a za prezentere su izabrana neka od najgledanijih lica, TV prijenos je radio Ivan Miladinov, a sam vrh bili su humoristični jinglovi koje je režirao Zoran Pezo.

Za dodatni šarm i lepršavost same ceremonije pobrinuli su se uzvanici, a spontane reakcije kada se nije znalo tko će u nekom trenutku doći po nagrade ili čak da dobitnika nema u dvorani, te humoristično preotimanje statue iz ruku dobitnika u ruke neke poznate osobe željne pozlaćenog televizora, dokaz su da milijun ljudi koji su pratili prijenos nisu pogriješili u odabiru programa uz koji su proveli nedjeljnu večer. A i dokaz da se slični televizijski prijenosi nagrada tog tipa konačno trebaju riješiti staromodnosti te po uzoru na ovaj spektakl učiniti dinamičnijima i modernijima.

U Večernjaku smo mislili da će nas pitanja o ukinutoj tradicionalnoj Večernjakovoj ruži pratiti sigurno još neko vrijeme, ali zahvaljujući uspješno odrađenu poslu i izvrsnim vizualnim rješenjima studija Bunch, i najoštriji marketinški stručnjaci slažu se da smo brandirali Večernjakov ekran kao novu nagradu u jednom potezu.


Večernjakov ekran

MUŠKA TV OSOBA (Informativni i kulturni sadržaji)
Tomislav Jelinčić, "Predsjednički izbori" (RTL)
MUŠKA TV OSOBA
(Zabavni, mozaični i sportski sadržaji)
Željko Pervan, "Večernja škola" i "Uzmi ili ostavi" (HTV)
ŽENSKA TV OSOBA
(Informativni i kulturni sadržaji)
Ana Brdarić, "Vijesti" (RTL)
ŽENSKA TV OSOBA
(Zabavni, mozaični i sportski sadržaji)
Sanja Doležal, "Sanja" (RTL)
TV DEBITANT
Antonija Blaće, "Big Brother" (RTL)
ORIGINALNA TV EMISIJA
(Informativni i kulturni sadržaji) "Brisani prostor" (HTV)
ORIGINALNA TV EMISIJA
(Zabavni, mozačini i sportski sadržaji) "Večernja škola" (HTV)
LICENCNA TV EMISIJA
"Tko želi biti milijunaš" (HTV)
TV SERIJA
"Duga mračna noć" (HTV)
GOSTOVANJE U TV EMISIJI
Severina, "Večernja škola"
PJEVAČ
Miroslav Škoro, album i turneja "Svetinja"
PJEVAČICA
Natali Dizdar, album "Natali Dizdar"
GRUPA
Colonia, album "Najbolje od svega"
GLUMAC
Goran Višnjić, ("Duga mračna noć")
GLUMICA
Ksenija Pajić, ("Ljubav u zaleđu")
FILM
"Oprosti za kung-fu", Ognjen Sviličić
DOKUMENTARNI PROGRAM
"Hrvatsko podmorje", Miro Andrić
NAJBOLJA LOKALNA EMISIJA
" Opasne veze" (OTV)

Želite prijaviti greške?