Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Umro Zvonimir Bartolić

11.02.2009.
u 14:42

Dugogodišnji predsjednik čakovečkog ogranka Matice hrvatske, književnik, kritičar i književni povjesničar te bivši vijećnik međimurske Županijske skupštine i saborski zastupnik Zvonimir Bartolić umro je u Čakovcu u 79. godini, izvijestilo je danas Društvo hrvatskih književnika.

Zvonimir Bartolić umro je sinoć u čekovečkoj Gradskoj knjižnici na predstavljanju knjige Ivice Jembriha.

- Nedugo nakon izlaganja Bartoliću je pozlilo. Pomoć su mu pružili jedna liječnica u publici te hitna pomoć, koja je ubrzo stigla. Reanimacija je trajala oko jedan sat, no pomoći nije bilo - rekao je predsjednik varaždinskog ogranka Matice hrvatske Ernest Fišer.

Komemorativni skup, koji organiziraju Međimurska županija i čakovečki ogranak Matice hrvatske, održat će se sutra u 9 sati velikoj vijećnici Međimurske županije.

Zvonimir Bartolić (Donja Dubrava, u blizini Čakovca 1930.) diplomirao je i doktorirao na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. Bio je novinar i profesor u Ekonomskoj školi i na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu. Pisao je novele i feljtone te uredio mnoga izdanja Matice hrvatske u Čakovcu i zbornike.

Priredio je za pretisak najstariju hrvatsku kajkavsku knjigu "Decretum" iz 1574. Ivanuša Pergošića te "Triptih Zriniane". Pokop Zvonimira Bartolića bit će 13. veljače u 15 sati na čakovečkom groblju.

(Hina)

Želite prijaviti greške?