Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SETU DO 3 UJUTRO

Višnjić otkrio koju povijesnu scenu snimaju o Gotovini

General
Foto: Dino Stanin
1/7
23.02.2017.
u 12:52

Dan prije snimanja pao je i snijeg što je filmskoj ekipi došlo kao naručeno jer prve scene koje se snimaju odnose se na vrijeme oko Badnjaka.

Snimanje serije i filma “General” tek je počelo, a medijski interes za projekt koji redateljski i scenaristički potpisuje Antun Vrdoljak je ogroman.

Na setu su redatelj i glumac Goran Višnjić, kojeg ćemo gledati u ulozi generala Ante Gotovine, ugostili i brojne novinarske ekipe. O tome kako se priprema za lik Ante Gotovine i je li upoznao generala, Višnjić je novinarima Nove TV odgovorio:

– Imali smo samo jedan kratak telefonski razgovor. Prošlo ljeto smo se pokušali naći, ali nismo uspjeli jer sam bio jako kratko u Šibeniku. Tako da nismo se još uopće službeno upoznali osim putem kratkog telefonskog razgovora.

Prvi dan snimanja počeo je oko podneva oko Svetog Roka na predjelu Pilar, a nastavilo se podno vrha Crnopac i predjelu Mali Alan i trajalo je do tri ujutro.

Dan prije snimanja pao je i snijeg što je filmskoj ekipi došlo kao naručeno jer prve scene koje se snimaju odnose se na vrijeme oko Badnjaka. 

- Ovdje snimamo zimu tijekom koje se probijala cesta preko Dinare da bi se preko nje došlo do Knina. Danas počinjemo i imamo razmjerno laganiji dan. Razmjerno je ključna riječ jer je prvi dan snimanja svima, a ne samo meni. Sutra je na rasporedu scena Badnje večeri, također na terenu. Imamo sreće što je pao snijeg, pa sve izgleda vjerodostojno - rekao je za Hrvatsku radioteleviziju Goran Višnjić.

Višnjić je rekao kako će “imati gadan tempo tri mjeseca” jer su sve “nabili u jednom vremenskom roku” zbog njegovih drugih filmskih obaveza koje ga čekaju u Americi.

>>Višnjić: Htio bih da Gotovina nakon što pogleda film kaže 'Odlično je to napravio'

>>'U Haagu sam poručio: Ako optužite Gotovinu, završit ćete kao negativci u filmu'

Komentara 9

CA
Cafa
13:19 23.02.2017.

Stavite u film i ljude koji su izručili Gotovinu, a onda i ljude iz HDZ-a koji su prestali podržavati Gotovinu kad je izručen jer tad to više nije bilo oportuno a izbori su bili već dobiveni. Tu bi se dobio još jedan dramaturški element.

ME
Meter
19:38 23.02.2017.

Iz nekog aspekta bit će to remek-djelo

DU
Deleted user
19:39 23.02.2017.

Sto vise filmova o velicanstvenoj Oluji. Gotovina je bio pravi kad je trebalo, danas je tako kako je vjerujem da ce film biti gledan posebno s druge strane jer ce pokusati nauciti umijece ratovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije