Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva klapa

Samo Ivo Gregurević nije morao na audiciju, redatelj ga je vidio u ulozi

ivo gregurević
Foto: Luka Klun/Pixsell
04.02.2014.
u 11:10

Redatelj Branko Schmidt kraj Pisarovine snima novi film "Imena višnje" u kojem Ivo glumi starca čiju rutinu prekida bolest partnerice, a s njim glume i Nada Đurevska, Daria Lorenci Flatz, Goran Bogdan i Mustafa Nadarević...

– Nisam takav čovjek koji bi svaki svoj uspjeh ili nagradu stavljao u prvi plan. Jednostavno živim i tako mi je najbolje. Ipak, u nekim situacijama jesam uobražen i jako nedostupan čovjek – nedavno je medijima rekao glumac Ivo Gregurević. Možda baš ta njegova osobina iskrenog cinika, uz briljantnu glumu, čini ga miljenikom publike.

Odlična je vijest za njegove obožavatelje da se Gregurević, koji nas je donedavno nasmijavao u ulozi Marka Kosmičkog, Ala Bundyja na hrvatski način, u seriji “Odmori se, zaslužio si”, bacio na novi projekt. Od jučer na setu u blizini Pisarovine s redateljem Brankom Schmidtom snima televizijski film “Imena višnje”.

– Tematika su starenje, bolest i ljubav. Od književnika Josipa Mlakića dobio sam fenomenalan tekst, pravo čudo. U tom trenutku nisam imao ni na pameti da ću uopće raditi ikakav film jer imam “Ivanovu krizmu” za koju sam potporu dobio od HAVC-u, ali kako mi za taj film treba dosta vremena i dosta novca, planiram ga snimati tek iduće godine u svibnju. Tako da je ovo uletjelo u jedan prazan prostor i ponudio sam scenarij dramskom programu HTV-a koji ga je prihvatio. Sve se odigralo u roku od dva mjeseca, kaže Branko Schmidt u kratkoj pauzi snimanja i nastavlja:

– I bilo bi mi žao da sam ga propustio. Uglavnom, dok sam čitao scenarij, odmah sam vidio Ivu Gregurevića u glavnoj ulozi starca. Glavnu žensku ulogu nisam odmah povezao s nečijim licem, ali kada sam pogledao “Obranu i zaštitu Bobe Jelčića i vidio Nadu Đurevsku, momentalno sam znao tko je moja glavna glumica u ulozi starice. Ostali glumci, među kojima Goran Bogdan, Daria Lorenci Flatz i Mustafa Nadarević, izabrani su na audicijama. Mustafa igra profesora, ima malu ali vrlo upečatljivu i meni dragu epizodicu.

Tema je filma život starijeg bračnog para na imanju u osami ratom razorenog sela. Starica i starac, uz fotografije iz svoje mladosti, u praznini monotone svakodnevice žive prepušteni jedno drugome. Njihova dnevna rutina zakomplicira se kada starac primijeti čudno ponašanje svoje suputnice i shvaća da se radi o bolesti...

– Snimat će se 24 dana, od čega 18 sada, a onda još šest u ljeti jer radnja se odvija u godini i pol dana tako da imamo sva godišnja doba. Svaki dan radit ćemo po 12 sati, a 90 posto filma bit će snimljeno ovdje na terenu blizu Pisarovine. Budžet filma vrlo je skroman, oko milijun i tristo tisuća kuna.

Zasad radimo televizijski film, a kada televizijski šefovi vide je li to –  to i ako bude ono što žele, a mislim da hoće, onda je ideja da krenemo i u kinodistribuciju i da ga pokažemo na Pula Film Festivalu, kaže Schmidt.

Komentara 3

B2
bokida 2
15:45 04.02.2014.

Ipak je Ivo legenda našega glumišta pa i šire.

Avatar DŠ.....
DŠ.....
16:00 04.02.2014.

Umjesto da piše Pulski filmski festival, ovdje stoji Pula film festival! Jezik nam propada iz dana u dan, normu više nitko ne poštuje.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:13 04.02.2014.

Možemo ga komotno bez imalo skromnosti svrstat u velikane domačeg glumišta, naravno i mustafa je tu, a ovim mlađima neću trošit rječi...jado do jade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije