Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supertalent

Antonia Pleško: San mi je postati velika zvijezda poput J. Biebera

antonia (1)
Foto: Privatni album
1/9
25.09.2011.
u 08:00

– U Ameriku sam otišla na poziv Matta Lincira iz studija Alvas i Maye Bristow iz Hrvatskog kulturnog centra u Los Angelesu kako bih našim iseljenicima dočarala dašak Dalmacije.

Upitate li bilo kojeg kandidata treće sezone showa “Supertalent”, koji je prošlu nedjelju krenuo na Novoj TV, zna li tko je Antonia Dora Pleško, uvjereni smo da bi svatko od njih odgovorio potvrdno. No, sigurno je i da nitko od njih ne bi odbio biti na mjestu 12-godišnje Splićanke koja dvije godine nakon svog televizijskog debija živi san svakog zabavljača. Nadarenoj djevojčici iznimno odraslog “crnačkog” glasa i finalistici prve sezone “Supertalenta” nije dugo trebalo da zapne za uho svjetski uspješnih glazbenih producenata i krene na put prema uspješnoj pjevačkoj karijeri. Na to uzbudljivo putovanje Antonia se uputila prije tri tjedna, kad je s mamom Dubravkom otišla u Los Angeles.

– U Ameriku sam otišla na poziv Matta Lincira iz studija Alvas i Maye Bristow iz Hrvatskog kulturnog centra u Los Angelesu kako bih našim iseljenicima dočarala dašak Dalmacije. Plan je također bio da se susretnem s producentima dječje serije “Rhythm Village” i pokušamo dogovoriti snimanje serijala – započela je priču Antonia Dora koja se u nedjelju vratila s dvotjednog boravka u Americi. Da podsjetimo, Dora je prošlo ljeto u spomenutoj seriji dobila ulogu djevojčice koja dolazi iz Europe u bakinu kuću prepunu tajni, a iako su je na aerodromu u LA-u dočekali producenti Joseph Zamberlin i Kent Stevenson, njen plan i raspored neočekivano su se promijenili.

– Sljedeće jutro imala sam prvi nastup pred našim iseljenicima u crkvi Mary Star of the Sea u San Pedru, a nakon toga čekao me party Meet and Greet u Alvas studiju, gdje smo se neobvezno družili i pjevali. Ondje sam upoznala neke od najvećih svjetskih glazbenika kao što su basist Kevin O’Neal, višestruki dobitnik Grammyja, pjevačica Melanie Burke, kći pokojnog velikana Solomona Burkea, te producent i aranžer, grammyjevac Kenny O’Brien, a imala sam i čast pjevati s njima – kaže Antonia i nastavlja:

– Sutra smo se smjestili u kući Kennyja O’ Briena, a za neobveznog posjeta njegova poslovnog partnera i producenta Christiana De Waldena Kenny je organizirao malu audiciju – otkrila je 12-godišnjakinja. Ono što je uslijedilo, nije mogla zamisliti ni u najluđoj mašti.

– Kada je čuo kako pjevam, De Walden je odlučio snimiti album sa mnom! Za mog boravka snimili smo tri predivne pop pjesme: “My Love”, “Kiss Goodnight” i “Not That Kind of Girl” s kojima će me predstaviti javnosti te dogovorili daljnju suradnju.

No, uzbuđenjima tu nije bio kraj. Priliku da napravi materijal s djevojčicom iznimnih glasovnih mogućnosti nije propustio ni Kevin O’Neal, a Antonia je dobila priliku raditi s producentom Céline Dion i Enriquea Iglesiasa. U studiju Kennyja O’ Briena snimili su tri jazz standarda te nekoliko klasika u jazz aranžmanu, poput “Wonderful World”, “Somewhere Over The Rainbow”, “Summertime”, “Fly Me to the Moon” i “Isn’t She Lovely”.

– Ni na kraj pameti mi nije bilo da će se stvari odviti takvom brzinom i da ću se iz Amerike vratiti s novim pjesmama snimljenim s vrhunskim glazbenicima – priznaje mlada pjevačica i plesačica. Uspjeh u zemlji mogućnosti naveo ju je da njezine ambicije postanu još veće.

– San mi je postati velika pop zvijezda kakve su Justin Bieber i Selena Gomez. Najveći uzor ipak mi je Lady Gaga, jednostavno je obožavam! Divim joj se jer sama piše tekstove i glazbu, a najdraža mi je “You And I”. Osim toga, i ona je počela raditi jazz glazbu.

No, Antonia o svjetskoj slavi zasad samo mašta jer još nije spremna zauvijek napustiti rodni Stobreč i preseliti se u daleku Ameriku.

– Previše bi mi nedostajali obitelj i prijatelji! Ali, kad odrastem, voljela bih ondje živjeti i mislim da bih tamo bila sretna. Los Angeles je predivan, baš onakav kakvim sam ga zamišljala – zaključuje Splićanka koja je dan nakon što se vratila iz sunčane Kalifornije krenula u sedmi razred. Prijatelji i profesori zasuli su je pitanjima o američkoj avanturi, a nadarena učenica uz sve lijepe priče nije im prešutjela ni jednu stvar koja ju je smetala.

– Nikako se nisam mogla naviknuti na promjenu vremenske zone pa bih se budila u tri ujutro i žalila se mami da ne mogu spavati. To je stvarno bilo koma – iskreno će Antonia Dora.

Komentara 10

LU
Lujo123
09:00 25.09.2011.

A jel kadkad posanjaš i lopatu?!

TM
tesla moj ponos
09:31 25.09.2011.

Žalosno je opijati dijete razmišljanjima da je uspjeh negdje u Americi. Postoji velik broj djece ( dovoljno je pogledati talijanske programe ) koji savršeno pjevaju ! Savršeno božansko pjevanje je samo ono vidljivo a nevidljivo je droga, seks i raskalašenšen život. To održava \"poznate\" pjevače na tržištu jer inače bi živjeli od kopanja po kontejnerima ! Nadam se da nisam u pravu !??

FL
flok
12:44 25.09.2011.

a tko su takvi kao justin bieber, lady gaga, severina totalno nebitni ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije