Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Tito bi bio sretan da vidi kakvu omladinu Hrvatska ima

Ako je Broz zbilja umro, kako to da pioniri još uvijek žive u glavicama rođenim 1998. ili 2002.?
14. siječnja 2014. u 14:00 7 komentara 4005 prikaza
Tito
Foto: Boris Ščitar

Smiješno je uopće pitati hoće li ministar Linić dati ostavku zbog svog pomoćnika u sukobu interesa, kao što je učinio Domagoj Novokmet u Hrvatskoj uživo. Pa i vrapci znaju da se to neće dogoditi. Dokaže li se sukob interesa, bit će čudo ako i pomoćnik da ostavku.

Tako je to, pa i mnogo gore u Lijepoj našoj. Ako ste političar, možete raditi što hoćete. Možete žderati tone nježnog telećeg mesa iz karavana bogatog mesara, možete isisanim novcem preparirati bijele medvjede, možete skriviti smrt u prometnoj nesreći i ostati potpredsjednik Vlade... S funkcije vas mogu otjerati jedino čvrsto stegnute lisice na rukama i debele rešetke na prozorima, a ako ste namjestili posao kumu ili pripomogli da stari prijatelj dobije kredit, nitko se neće pretjerano uzbuditi.

Čudne su zapravo te bivše ministrice Ana Stavljenić-Rukavina i Mirela Holy koje su u ovih već dulje od 20 hrvatskih demokratskih godina valjda jedine dale ostavku. Pa jesu li te žene normalne?! Bogme i nisu.

Kad mladi hrvatski građani koji će za koju godinu na izbore građanstvo definiraju kao "brigu za osobne interese", kao u istraživanju u sklopu eksperimentalnog građanskog odgoja, treba li se čuditi kad ti ministar financija želi maznuti privatnu penzionersku lovu iz 2. stupa. A kad trećina mladih prepoznaje demokraciju u opisu: "Vlast je u zemlji u rukama jedne osobe koja vlada uz pomoć policije i tajnih službi. Građani potvrđuju svoju ljubav i vjernost tako što pjevaju pjesme njemu u čast", treba se zapitati je li Tito zbilja umro. Ako stvarno jest, kako to da pioniri još uvijek žive u glavicama rođenim 1998. ili 2002.?

PLUS

U eri štednje u medijima sportski novinari HTV-a, poput Ćosića iz Kopehnagena, još su jedini koji putuju. Pravo je osvježenje kad je reporter na terenu.

MINUS

Zašto bih vam vjerovao da investicije kreću, napadao je Alfier ministra Vrdoljka zaboravljajući da novinari mogu vjerovati, ali i mogu provjeriti činjenice.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • hrvatska91:

    druže tito, ljubičice bijela...tebe voli naša dalekoglednica i vlada cijela.

  • ćaćaća:

    jadna je ova sfrh s partijašima i pionirčićima koje novači za buduće radne akcije..radman kontrolira hrt mirković studentdku tv drugari se kite maršalovim bedževima a sve teški demokrati...

  • arjavas:

    Uz mali dodatak , kad je Ana Rukavina - Stoisavljević dala ostavku u ministarstvu zdravstva , dao je i njen zamjenik , a današnji ministar Ostojić. Radi znanja i ravnanja , ako je novinarka slučajno ili namjerno zaboravila napisati .