Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA TENISKA NADA

Pobjeda nad Nadalom tek je početak, Ćorić će napraviti velike stvari

Ćorić - Nadal
Reuters (Ilustracija)
24.10.2014.
u 22:00

Iako će tek u studenome postati punoljetan, fascinira mirnoća koju je pokazao protiv osvajača 14 Grand Slam naslova.

Borna Ćorić nezaustavljivo kroči prema vrhu svjetskoga tenisa. 17-godišnja hrvatska teniska nada ovih nas dana oduševljava na turniru u Baselu. Nanizao je Gulbisa, Golubjeva i danas velikoga Rafaela Nadala u meču karijere.

To mu je bila već osma pobjeda nad igračima iz top 100. Iako će tek u studenome postati punoljetan, fascinira mirnoća koju je pokazao protiv osvajača 14 Grand Slam naslova. Nadala dobro poznaje, uostalom s njim je trenirao i od njega učio prošle godine u kampu u Mallorci.

- Roger Federer i Rafael Nadal su sjajni tenisači, ali ja želim biti Borna Ćorić - rekao je nedavno.

Ćorić će se pobjedom nad Nadalom probiti među prvih 100 tenisača svijeta. A 2013. godinu završio je na 303. mjestu... Lani je osvojio juniorski US Open, a ove je godine u seniorskoj konkurenciji igrao u četvrtfinalu Umaga, prošao prvo kolo US Opena i osvojio Challenger u Izmiru. No, Basel i pobjedu nad Nadalom će pamtiti čitavog života, bez obzira kako završi polufinale s Davidom Goffinom.

Za teniske stručnjake sumnje nema - ovaj je mladić budućnost svjetskoga tenisa.

- Ćorić je mini-Đoković, podsjeća me na njega. Brz je, sjajno se kreće i ima dobre udarce. "Životinja" je i smatram da će sigurno biti budući Top 5 igrač - rekao je Brad Gilbert, bivši trener Andrea Agassija, Andyja Roddicka i Andyja Murraya.

Ćorićev mentor Goran Ivanišević poručuje:

- Igra perfektno! Napravit će velike stvari, u to vas uvjeravam...

Gorane, ne sumnjamo u to.

>> Borna Ćorić je najbolji igrač do 18 godina

Komentara 6

JE
JediniMrva
22:17 24.10.2014.

Go for it man.

SM
sasic.mirko
23:49 24.10.2014.

Svaka čast,sjajno..Mali je munja..

KI
Kissinger
06:38 25.10.2014.

mali svaka čast!naprijed u nove pobjede-molim medije ostavite se euforije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije