Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Marin Čilić: Ovo je jedna od najboljih pobjeda

Marin Čilić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14.09.2014.
u 11:00

Marin Čilić i Marin Draganja svladali su nizozemski par Haase-Rojera rezultatom 6:2, 3:6, 6:3, 6:4.

Crven-bijeli-plavi vijorio se jučer na svim tribinama dvorane Ziggo Dome u Amsterdamu, iako u 99 posto slučajeva onaj nizozemski, tek u 1 posto onaj pravi stijeg sa šahovnicom opjevan u "Marjane, Marjane", no na terenu je zato uvjerljivo bilo - "Marine, Marine". Tko se njima smije, bolje da ga nije. Marin Čilić i Marin Draganja donijeli su Hrvatskoj drugi bod u Davisovu Cupu protiv Nizozemske, svladavši Robina Haasea i Jean-Julien Rojera 3-1 u setovima. Nizozemci su dobili drugi set, ali u ostala tri nisu imali šanse protiv fenomenalnog Marina Draganje i ovotjednog pobjednika US Opena koji se oporavlja od interkontinentalnog jet-laga i emotivnog vrhunca, Marina Čilića. Jučer je Čilić igrao prvi put nakon osvajanja jednog Grand Slam turnira, je li to sada drukčiji osjećaj, je li potezao neke drukčije lopte?

- Nisam, igra je ista - iskreno odgovara Marin Čilić.

- Marin i ja nadopunjavali smo se na terenu odlično. Ovo je za mene jedna od boljih pobjeda u parovima u Davisovu Cupu - dodaje. Možda on ima osjećaj da je igra ista, ali protivnik s druge strane mreže sigurno ga ne gleda isto prije i poslije US Opena.

A partner u paru s ove strane mreže?

- Fantastično je bilo igrati s Marinom. U par dana promijenio je kontinent, dvoranu, podlogu, ali svejedno udarcima fantastično probija protivnike - kaže Marin Draganja.

Rezultat po setovima bio je 2:6, 6:3, 3:6, 4:6.

Čilić priznaje kako su Nizozemci "odigrali drugi set zaista perfektno".

- Ali mi smo čvrsto uzvratili - dodaje.

Hrvatska tako u treći dan Davis Cup dvoboja protiv Nizozemske ulazi puna samoupouzdanja i u vrlo komfornoj poziciji. Izbornik Željko Krajan najavio je preksinoć da će ubaciti Marina Čilića u jedan od preostala dva dvoboja danas. Bilo je predviđeno da danas od 13 sati igraju Robin Haase i Mate Delić i na kraju Igor Sijsling i Borna Ćorić. No, Krajan jučer nakon pobjede u igri parova nije želio otkrivati hoće li Čilića ubaciti u prvi ili drugi današnji meč. Sada kad Hrvatska vodi 2-1, možda je izglednije da izbornik stavi Čilića u posljednji meč, da umjesto Ćorića igra protiv Sijslinga, što je elegantniji put do trećeg boda protiv Nizozemaca i do povratka Hrvatske u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

- Sastat ćemo se svi iz tima i razgovarati nakon večere, vidjeti koja je najbolja opcija - tajnovit je bio Krajan.

Što bi Čilić želio? Svejedno mu je hoće li igrati protiv Haasea (koji je prvi dan bio bolji od Ćorića) ili protiv Sijslinga (od kojega je prvi dan bolji bio debitant u hrvatskoj reprezentaciji Mate Delić. Ali najiskreniji odgovor na pitanje što bi želio Marin Čilić vjerojatno bi glasio: 'Najviše bi želio kući'. Na pitanje zna li što se sprema u utorak u Međugorju, Čilić odgovara:

- Znam otprilike. Fešta velika - pretpostavlja i smije se.

Možda Čilić i pretpostavlja što ga očekuje u Međugorju, ali pretpostavljao je i Goran Ivanišević da će doček u Splitu biti nešto posebno, pa je bio daleko više od toga. No, prije povratka u Hrvatsku i u Hercegovini, Čilić ima još jednu pobjedu za upisati danas u Amsterdamu.

>> Čilić i Draganja slavili u paru, Hrvatska vodi 2:1 protiv Nizozemske!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije